Blijf op de hoogte van de voortgang!

 

Home Projecten

Kruising Exloërweg

Wat

Exloërweg: aanleg nieuwe op- en afritten ongelijkvloerse kruising

Status: afgerond
Start datum: 27 mei 2013
Duur: half jaar

Waar is het?

Nieuws

Kruisingen Exloërweg en Kruisstraat weer open voor verkeer

Kruisingen Exloërweg en Kruisstraat weer open voor verkeer Tijdelijke maximum-snelheidsbeperking naar 80 km/uur bij de twee kruisingen opgeheven.

22-07-2013    Lees meer→

Werkzaamheden bij Exloërweg en Kruisstraat duren tot vrijdag 19 juli

Werkzaamheden bij Exloërweg en Kruisstraat duren tot vrijdag 19 juli Het ongelijkvloers maken van beide kruisingen duurt enkele dagen langer dan gepland.

10-07-2013    Lees meer→

Werkzaamheden N366 gestart met behendigheidsproef in vrachtwagens

Werkzaamheden N366 gestart met behendigheidsproef in vrachtwagens Op 6 juni gaf gedeputeerde Mark Boumans het startsein voor vijf projecten die dit jaar aan de N366 worden uitgevoerd.

06-06-2013    Lees meer→

Vanaf 7 juni afsluiting kruisingen Exloërweg en Kruisstraat

Vanaf 7 juni afsluiting kruisingen Exloërweg en Kruisstraat De N366 is van 7 juni tot 15 juli gesloten tussen Stadskanaal en Jipsingboermussel.

29-05-2013    Lees meer→

Beschrijving

De aansluiting met de Exloërweg was een zogeheten 'black spot': een plek waar veel ongelukken gebeurden. Het waren vooral afdek- en voorrangsongevallen. Bij afdekongevallen kunnen weggebruikers het overige verkeer niet zien doordat hun zicht wordt geblokkeerd door andere weggebruikers. Bijvoorbeeld: verkeer dat vanaf de Exloërweg de N366 wilde oprijden, zag doorgaand verkeer op de N366 niet doordat er net verkeer op de afrit naar de Exloërweg rijdt. Om die ongelukken te verminderen is de kruising omgebouwd tot een volledig ongelijkvloerse kruising. Aan de westzijde ligt al een zogeheten 'pookaansluiting': een op- en afrit van en naar de N366. Tegenover die aansluiting is aan de oostzijde een nieuwe pook aangelegd. Hierdoor zal er op de N366 alleen nog in- en uitvoegend verkeer rijden en geen afslaand verkeer meer. De parallelweg aan de oostzijde van de N366 is aan de nieuwe situatie aangepast.

 

Planning werkzaamheden

De werkzaamheden aan de kruising met de Exloërweg zijn afgerond.

Documenten downloaden

N366 Veilig op twitter

N366_Veilig
In het noorden van het land geldt code geel, dus kijk goed uit als je de weg op gaat en hou het weerbericht in de g… https://t.co/px7lPhfh8I

9 days ago Retweeten Antwoorden

N366_Veilig
Politie houdt tijdens feestdagen extra controles op drank en drugs in verkeer https://t.co/jx2g3xd60i

27 days ago Retweeten Antwoorden