Blijf op de hoogte van de voortgang!

 

Home Projecten

Wegvak Veendam-Nieuwe Pekela

Wat

Verdubbeling wegvak Veendam-Nieuwe Pekela

Status: in voorbereiding
Start datum: 2016
Duur: 2 jaar

Waar is het?

Nieuws

Start verdubbeling Veendam-Nieuwe Pekela verplaatst naar 2018

Start verdubbeling Veendam-Nieuwe Pekela verplaatst naar 2018 De N366 tussen Veendam en Nieuwe Pekela wordt verdubbeld. Helaas zijn de werkzaamheden uitgesteld naar 2018.

02-10-2017    Lees meer→

N366 drie weekenden gesloten tussen Veendam en Alteveer

N366 drie weekenden gesloten tussen Veendam en Alteveer Bij goed verloop van de werkzaamheden is afsluiting in het derde weekend misschien niet nodig.

23-01-2017    Lees meer→

Bomenverplanting succesvol afgerond

Bomenverplanting succesvol afgerond De bomenverplanting langs de N366 tussen Veendam en Alteveer is succesvol afgerond.

30-11-2016    Lees meer→

OMLEIDINGSROUTES WERKZAAMHEDEN N366

OMLEIDINGSROUTES WERKZAAMHEDEN N366 Lees hier alle omleidingsroutes in verband met de twaalf dagen durende stremming van de N366.

17-11-2016    Lees meer→

Beschrijving

De N366 wordt tussen Veendam en Pekela verbreed en verdubbeld. De weg krijgt twee rijbanen met ieder twee rijstroken. De verdubbeling is nodig vanwege het vele verkeer dat tussen Veendam en Nieuwe Pekela rijdt. Voor de extra rijbaan maakt de provincie ruimte aan de zuidkant van de weg, omdat aan de noordkant grote leidingen liggen. De grond die nodig is voor de extra ruimte, wordt door de provincie van de grondeigenaren gekocht. Aan weerszijden van de weg worden de bermen verbreed en er komen bomen te staan. Doordat de bermen straks breder zijn, kunnen de bomen verder van de weg worden geplant.

 

De voorbereidende werkzaamheden zijn begin 2016 gestart en in fasen uitgevoerd. In 2016 is een nieuwe sloot gegraven aan de zuidkant van de weg en is een deel van de bomen tussen Veendam en Nieuwe Pekela verplaatst. In februari 2017 haalde de provincie nog meer begroeiing weg op dit wegvak. Ook tussen Nieuwe Pekela en Alteveer is begroeiing weggehaald.

Klik op onderstaande tekening om te zien op welke locaties dat precies gebeurt (PDF).

 

De verdubbeling start niet in 2017 in verband met vertraging in de grondaankoop en bij het aanleg van kabels. Hierdoor start de herinrichting van het Lloydsplein in Veendam ook later.

De verdubbeling van de N366 en de herinrichting van het Lloydsplein is uitgesteld naar het voorjaar van 2018.

Hierdoor heeft het verkeer tussen Veendam en Nieuwe Pekela nog langer te maken met drukte tijdens de ochtend- en avondspits. Het advies voor de weggebruikers is:  Wees alert, houd afstand en haal alleen in als de omstandigheden het toelaten.

 

Documenten downloaden

Detailtekeningen begroeiing Veendam-Alteveer Downloaddetailkaartendef2.pdf
Omleidingsroutes werkzaamheden Veendam-Alteveer februari2017 Downloadstremmingen_kapwerkzaamheden_veendamalteveerdef.pdf