Blijf op de hoogte van de voortgang!

 

Home Projecten

Wegvak Veendam-Nieuwe Pekela

Wat

Verdubbeling wegvak Veendam-Nieuwe Pekela

Status: in uitvoering
Start datum: oktober 2018
Duur: 1 jaar

Waar is het?

Nieuws

Veilige Sint-Maarten in Zuidwending en Ommelanderwijk

Veilige Sint-Maarten in Zuidwending en Ommelanderwijk In Zuidwending en Ommelanderwijk werd dit jaar extra aandacht besteed aan een veilig én leuk Sint-Maartenfeest.

12-11-2019    Lees meer→

Extra maatregelen sluipverkeer Zuidwending

De provincie Groningen en gemeente Veendam nemen extra maatregelen om het sluipverkeer dat via Zuidwending rijdt te ontmoedigen. De komende tijd worden er meer obstakels in het dorp geplaatst en worden er informatieborden toegevoegd. Ook blijft de politie er regelmatig controleren.

22-10-2019    Lees meer→

Wijziging situatie op- en afritten Pekela en Pekela-Zuid

Wijziging situatie op- en afritten Pekela en Pekela-Zuid Vanaf 28 september verandert de verkeerssituatie bij Pekela op de provinciale weg N366. De zuidelijke op- en afrit van de N366 bij Nieuwe Pekela gaat op dat moment weer open. Ook de afrit Pekela-Zuid gaat vanaf 1 oktober volledig dicht.

26-09-2019    Lees meer→

Wijziging stremming op- en afrit Tonckelweg

Wijziging stremming op- en afrit Tonckelweg Op zaterdag 14 september 2019 gaat de noordelijke op- en afrit van de Tonckelweg aan de provinciale weg N366 weer open. De zuidelijke op- en afrit gaat vanaf dat moment dicht. Hiervoor worden de omleidingsroutes verlegd. De N366 blijft dan gewoon open, maar er kan enige vertraging ontstaan.

13-09-2019    Lees meer→

Beschrijving

De N366 wordt tussen Veendam en Nieuwe Pekela verbreed en verdubbeld. De weg krijgt twee rijbanen met ieder twee rijstroken. De verdubbeling is nodig vanwege het vele verkeer dat tussen Veendam en Nieuwe Pekela rijdt. Voor de extra rijbaan heeft de provincie ruimte aan de zuidkant van de weg gemaakt, omdat aan de noordkant grote leidingen liggen. De grond die nodig is voor de extra ruimte, is door de provincie van de grondeigenaren gekocht. Aan weerszijden van de weg worden de bermen verbreed en er komen bomen te staan. Doordat de bermen straks breder zijn, kunnen de bomen verder van de weg worden geplant.

 

Vanaf 2016 zijn er voorbereidende werkzaamheden getroffen op het weggedeelte. De daadwerkelijke werkzaamheden aan de weg zijn in oktober 2018 gestart. Op dit moment is een groot deel van de werkzaamheden klaar en wordt de laatste hand gelegd aan de noordelijk op- en afrit Pekela. In verband met de werkzaamheden zijn op het traject de volgende op- en afritten afgesloten voor verkeer:

 

Noordelijke op- en afrit bij Pekela (oprit vanuit Pekela richting Veendam en afrit vanuit Stadskanaal richting Pekela) is van 28 september t/m 22 november volledig afgesloten. De zuidelijke op- en afrit is vanaf 28 september weer open. >

Op- en afrit Pekela-Zuid is volledig afgesloten van 1 oktober t/m september 2019, voor de werkzaamheden aan het wegvak Nieuwe Pekela-Alteveer.

 

In deze periode wordt de parkeerplaats van het Total Tankstation aan de noordzijde van de N366 geasfalteerd en de op- en afritten worden vernieuwd. Het Total Tankstation is daarom van 28 september t/m 22 november dicht.

Documenten downloaden

Detailtekeningen begroeiing Veendam-Alteveer Downloaddetailkaartendef2.pdf

N366 Veilig op twitter

N366_Veilig
De kinderen van OBS De Ommewending vierden gisteravond Sint-Maarten! ???? We deelden reflecterende hesjes uit om ervoo… https://t.co/gABvaZN3OU

8 days ago Retweeten Antwoorden

N366_Veilig
@spekm Haha, nee! Dat hopen wij ook niet ???? in alle omliggende dorpen zul je ze wel tegen komen hoor. Geniet er vanavond van!

8 days ago Retweeten Antwoorden