Blijf op de hoogte van de voortgang!

 

Home Projecten

Wegvak Alteveer-Stadskanaal

Wat

Verbreding wegvak Alteveer-Stadskanaal en aanpassing landschap

Status: in uitvoering
Start datum: oktober 2018
Duur: half jaar

Waar is het?

Nieuws

N366 een weekend dicht tussen Alteveer en Stadskanaal

N366 een weekend dicht tussen Alteveer en Stadskanaal Werkzaamheden wegens verbreding van de weg

09-02-2018    Lees meer→

Ontwerp-inpassingsplan 19 november ter inzage

Ontwerp-inpassingsplan 19 november ter inzage Vanaf 19 november ligt het ontwerp-inpassingsplan 'N366 Veendam-Nieuwe Pekela-Stadskanaal' zes weken lang ter inzage.

18-11-2015    Lees meer→

Animatiefilmpje N366

Om alle plannen voor de N366 bij Veendam-Nieuwe Pekela-Stadskanaal inzichtelijker te maken is een animatiefilmpje gemaakt.

29-09-2015    Lees meer→

Nachtelijke wegafsluiting tussen Veendam en Stadskanaal

Nachtelijke wegafsluiting tussen Veendam en Stadskanaal Van maandag 20 april tot en met donderdag 23 april is de N366 tussen Veendam en Stadskanaal 's avonds en 's nachts gestremd.

02-04-2015    Lees meer→

Beschrijving

De provincie maakt van de N366 een volwaardige autoweg. Daarvoor geldt een maximumsnelheid van 100 km/uur. Om veilig met die snelheid over de weg te kunnen rijden, maakt de provincie alle kruisingen ongelijkvloers en wordt de weg overal breder. Door de weg breder te maken, is de kans kleiner dat een auto van de weg raakt. Zo wordt de N366 veiliger. Tussen Alteveer en Stadskanaal wordt de N366 verbreed van 7,50 m naar 8,60 m. De verbreding komt voornamelijk aan de westzijde.

 

De voorbereidingen voor de verbreding zijn in het voorjaar en in de zomer van 2018 getroffen. Tussen Alteveer en Stadskanaal zijn bomen gekapt. Ook zijn oude sloten gedempt en nieuwe sloten gegraven. Delen van de berm zijn verhoogd. Om weg te kunnen verbreden, moet de weg voor een paar weken worden afgesloten voor al het verkeer. Dat gebeurt van maandag 12 november tot maandag 10 december. Meer informatie over die afsluiting vindt u hier.

 

Na de verbreding komt de weg weer tussen twee bomenrijen te liggen, met onderbegroeiing ter hoogte van Alteveer. Op onderstaande afbeelding ziet u hoe de N366 tussen Alteveer en Stadskanaal eruit komt te zien. Klik op de afbeelding om een grotere afbeelding te downloaden (PDF).

 

Documenten downloaden

N366 Veilig op twitter

Bianca Drenth
@N366_Veilig @stadskanaal_nl Ik nodig je uit om even een paar uurtjes hier te komen zitten. Kan je zelf even geniet… https://t.co/o18vdwyLOy

12 hours ago Retweeten Antwoorden

Ronny
@N366_Veilig @zwarejongen Ik zie het wel goedkomen. @zwarejongen ziet het duister in. Kop op straks is de maand weer voorbij.

1 days ago Retweeten Antwoorden