Blijf op de hoogte van de voortgang!

 

Home Projecten

Kruising Adriaan Tripweg

Wat

Kruising Adriaan Tripweg: aanleg rotonde, verdubbeling wegvak N33-Adriaan Tripweg

Status: afgerond
Start datum: 30 augustus 2013
Duur: twee maanden

Waar is het?

Nieuws

Eenentwintig, tweeëntwintig… seconden afstand houden

Eenentwintig, tweeëntwintig… seconden afstand houden Onvoldoende afstand houden is een van de belangrijkste oorzaken van verkeersongevallen. Zo ook op de N366.

02-10-2017    Lees meer→

Start verdubbeling Veendam-Nieuwe Pekela verplaatst naar 2018

Start verdubbeling Veendam-Nieuwe Pekela verplaatst naar 2018 De N366 tussen Veendam en Nieuwe Pekela wordt verdubbeld. Helaas zijn de werkzaamheden uitgesteld naar 2018.

02-10-2017    Lees meer→

N366 drie weekenden gesloten tussen Veendam en Alteveer

N366 drie weekenden gesloten tussen Veendam en Alteveer Bij goed verloop van de werkzaamheden is afsluiting in het derde weekend misschien niet nodig.

23-01-2017    Lees meer→

Geert Veenhuizenbrug in Veendam week lang afgesloten

Geert Veenhuizenbrug in Veendam week lang afgesloten Van maandag 27 juni tot en met vrijdag 1 juli voert de provincie Groningen werkzaamheden uit aan de Geert Veenhuizenbrug in Veendam.

21-06-2016    Lees meer→

Beschrijving

Bomen

Langs de Geert Veenhuizenweg (N366) in Veendam zijn zestig bomen geplant. De bomen staan langs het weggedeelte tussen de rotonde waar de N33 aansluit op de N366 en de rotonde bij bedrijventerrein De Zwaaikom. Het planten van de bomen gebeurde in het kader van het Landschappelijk plan N366 Veilig. Daarin staat onder andere dat de N366 tussen Veendam en Stadskanaal zoveel mogelijk tussen bomen komt te liggen.

 

Dubbelstrooks rotonde

De kruising van de Geert Veenhuizenweg (N366) met de Adriaan Tripweg/Zwaaikom is vervangen door een dubbelstrooks rotonde. Dit is een rotonde waarbij rechtdoorgaand verkeer via een aparte strook over de rotonde wordt geleid, zodat dat verkeer vlot kan doorstromen. De Geert Veenhuizenweg wordt hiervoor verdubbeld vanaf het viaduct met de N33 tot net voor de Geert Veenhuizenbrug.

 

Nieuw fietspad
Tegelijk is er een nieuw fietspad aangelegd tussen De Zwaaikom en het Lloydsplein. Hierdoor is de fietsoversteek over de kruising vervallen; fietsers kunnen dus niet meer oversteken op de plek van de voormalige kruising. Door de aanleg van het fietspad is ook de Geert Veenhuizenbrug aangepast; op de brug is ruimte gemaakt voor het fietspad. Tijdens deze werkzaamheden heeft de provincie meteen enkele onderhoudswerkzaamheden aan de brug uitgevoerd.

 

Planning werkzaamheden
De werkzaamheden aan de Geert Veenhuizenweg zijn afgerond.

 

Webcam

De aanleg van de rotonde was live te volgen via een webcam. De beelden hiervan zijn achter elkaar gezet in een filmpje. Zo kunt u in twee minuten de aanleg van de rotonde bekijken, zie hieronder:

Documenten downloaden

Detailtekeningen begroeiing Veendam-Alteveer Downloaddetailkaartendef2.pdf

N366 Veilig op twitter

N366_Veilig
Moet je nog de weg op? Kijk vanavond uit voor zware windstoten en regen. Inmiddels geldt ook voor Groningen code ge… https://t.co/sIaFpe1fZE

12 days ago Retweeten Antwoorden

N366_Veilig
Let extra goed op als je deze dagen de weg op gaat terwijl het (licht) regent: de wegen kunnen spekglad zijn. Houd… https://t.co/6mdV12GBzU

13 days ago Retweeten Antwoorden