Blijf op de hoogte van de voortgang!

 

Home Projecten

Kruising Adriaan Tripweg

Wat

Kruising Adriaan Tripweg: aanleg rotonde, verdubbeling wegvak N33-Adriaan Tripweg

Status: afgerond
Start datum: 30 augustus 2013
Duur: twee maanden

Waar is het?

Nieuws

N366 drie weekenden gesloten tussen Veendam en Alteveer

N366 drie weekenden gesloten tussen Veendam en Alteveer Bij goed verloop van de werkzaamheden is afsluiting in het derde weekend misschien niet nodig.

23-01-2017    Lees meer→

Geert Veenhuizenbrug in Veendam week lang afgesloten

Geert Veenhuizenbrug in Veendam week lang afgesloten Van maandag 27 juni tot en met vrijdag 1 juli voert de provincie Groningen werkzaamheden uit aan de Geert Veenhuizenbrug in Veendam.

21-06-2016    Lees meer→

Provinciaal Inpassingsplan vastgesteld door Provinciale Staten

Provinciaal Inpassingsplan vastgesteld door Provinciale Staten Op woensdag 20 april 2016 hebben Provinciale Staten het Provinciaal Inpassingsplan (PIP) voor de herinrichting van de N366 tussen Veendam en Stadskanaal vastgesteld.

25-05-2016    Lees meer→

N366 in het nieuws

Het Dagblad van het Noorden meldt dat de N366 de drukste provinciale weg in de regio is.

12-05-2016    Lees meer→

Beschrijving

Bomen

Langs de Geert Veenhuizenweg (N366) in Veendam zijn zestig bomen geplant. De bomen staan langs het weggedeelte tussen de rotonde waar de N33 aansluit op de N366 en de rotonde bij bedrijventerrein De Zwaaikom. Het planten van de bomen gebeurde in het kader van het Landschappelijk plan N366 Veilig. Daarin staat onder andere dat de N366 tussen Veendam en Stadskanaal zoveel mogelijk tussen bomen komt te liggen.

 

Dubbelstrooks rotonde

De kruising van de Geert Veenhuizenweg (N366) met de Adriaan Tripweg/Zwaaikom is vervangen door een dubbelstrooks rotonde. Dit is een rotonde waarbij rechtdoorgaand verkeer via een aparte strook over de rotonde wordt geleid, zodat dat verkeer vlot kan doorstromen. De Geert Veenhuizenweg wordt hiervoor verdubbeld vanaf het viaduct met de N33 tot net voor de Geert Veenhuizenbrug.

 

Nieuw fietspad
Tegelijk is er een nieuw fietspad aangelegd tussen De Zwaaikom en het Lloydsplein. Hierdoor is de fietsoversteek over de kruising vervallen; fietsers kunnen dus niet meer oversteken op de plek van de voormalige kruising. Door de aanleg van het fietspad is ook de Geert Veenhuizenbrug aangepast; op de brug is ruimte gemaakt voor het fietspad. Tijdens deze werkzaamheden heeft de provincie meteen enkele onderhoudswerkzaamheden aan de brug uitgevoerd.

 

Planning werkzaamheden
De werkzaamheden aan de Geert Veenhuizenweg zijn afgerond.

 

Webcam

De aanleg van de rotonde was live te volgen via een webcam. De beelden hiervan zijn achter elkaar gezet in een filmpje. Zo kunt u in twee minuten de aanleg van de rotonde bekijken, zie hieronder:

Documenten downloaden

Detailtekeningen begroeiing Veendam-Alteveer Downloaddetailkaartendef2.pdf
Omleidingsroutes werkzaamheden Veendam-Alteveer februari2017 Downloadstremmingen_kapwerkzaamheden_veendamalteveerdef.pdf

N366 Veilig op twitter

N366_Veilig
Deze week viel de nieuwe 'N366 Informatiekrant' op de mat. Op onze website is hij ook te downloaden als PDF. https://t.co/psP9OA2chU

8 hours ago Retweeten Antwoorden

Jannie Hofman
@N366_Veilig is n366 richting Emmen nog afgesloten? Zo ja, hoe lang nog?

9 hours ago Retweeten Antwoorden