Blijf op de hoogte van de voortgang!

 

Home Projecten

Kruising Pekela-Zuid

Wat

Pekela-Zuid: ongelijkvloerse kruising met nieuwe op- en afritten

Status: in voorbereiding
Start datum: 2019
Duur: half jaar

Waar is het?

Nieuws

Provincie haalt begroeiing Pekela-Zuid weg

Provincie haalt begroeiing Pekela-Zuid weg Vanaf maandag 29 oktober haalt de provincie begroeiing weg rondom de kruising Pekela-Zuid. De werkzaamheden hebben geen invloed op het verkeer.

29-10-2018    Lees meer→

Nieuw ontwerp ongelijkvloerse aansluiting Pekela-Zuid

Nieuw ontwerp ongelijkvloerse aansluiting Pekela-Zuid De kruising van de N366 bij Pekela-Zuid is de laatste kruising die de provincie Groningen ongelijkvloers gaat maken. Het ontwerp van deze kruising is deze zomer aangepast.

02-10-2017    Lees meer→

Geld voor verbetering verkeersveiligheid op N366

De provincie Groningen stelt geld beschikbaar voor verschillende projecten om de verkeersveiligheid op de provinciale weg N366 te verbeteren

20-06-2013    Lees meer→

Verkeerslichten Pekela-Zuid tijdelijk uitgeschakeld

Verkeerslichten Pekela-Zuid tijdelijk uitgeschakeld Vanaf dinsdagochtend 21 mei is de tweede fase ingegaan van de werkzaamheden aan de kruisingen N366-N367.

21-05-2013    Lees meer→

Beschrijving

De kruising van de N366 bij Pekela-Zuid is de laatste kruising die de provincie Groningen nog ongelijkvloers gaat maken. Er is geconstateerd dat de invoegstrook voor verkeer vanuit Nieuwe Pekela richting het zuiden moet worden verlengd. Dat is nodig om het verkeer vanuit Nieuwe Pekela en dan vooral het vrachtverkeer voldoende ruimte te geven om met gepaste snelheid te kunnen invoegen. Het verlengen van de invoegstrook betekent ook verbreding van het viaduct Pekela-Oost, dat is ingrijpend en daarom is gekeken naar andere ontwerpen voor de kruising Pekela-Zuid.

 

Nieuw ontwerp

In het nieuwe ontwerp van de kruising Pekela-Zuid komt zowel aan de noord als aan de zuidkant van de kruising een nieuwe op- en afrit. De nieuwe afrit van de N366 naar Nieuwe Pekela komt op de plek van de huidige op- en afrit, die verdwijnt.

Alle op- en afritten sluiten door middel van een rotonde aan op de onderliggende weg: Onstwedderweg. De rotonde aan de zuidkant komt in het verlengde van de rotonde aan de noordkant.

 

Gevolgen omgeving

Het nieuwe ontwerp is goed nieuw voor de bewoners van de Onstwedderweg, achter de huidige op- en afrit.                                 Die gaat nu verdwijnen en de nieuwe afrit komt verder van de woningen af te liggen. Het is nog niet duidelijk wat er met de tussenruimte gaat gebeuren. Het is mogelijk om bomen te planten ter compensatie van de gekapte bomen tussen Alteveer en Stadskanaal. De werkzaamheden aan de kruising Pekela-Zuid starten begin 2019.

Hoe de kruising er precies uit komt te zien, ziet u in de tekening hieronder. Klik op de afbeelding om een grotere afbeelding te downloaden (PDF). 

 

Documenten downloaden

N366 Veilig op twitter

N366_Veilig
De Drieborghweg in Veendam is vanwege werkzaamheden pas afgesloten vanaf 17 juni en niet zoals eerder gemeld vanaf… https://t.co/CH7n30juYc

15 days ago Retweeten Antwoorden

N366_Veilig
Op de #N366 rijd je #MONO: ongestoord onderweg, zonder afleiding van bijvoorbeeld de mobiele telefoon. Daarom staan… https://t.co/AlTEqKhbGp

22 days ago Retweeten Antwoorden