Blijf op de hoogte van de voortgang!

 

Home Projecten

Kruising Pekela-Zuid

Wat

Pekela-Zuid: ongelijkvloerse kruising met nieuwe op- en afritten

Status: in voorbereiding
Start datum: 2017
Duur: half jaar

Waar is het?

Nieuws

Geld voor verbetering verkeersveiligheid op N366

De provincie Groningen stelt geld beschikbaar voor verschillende projecten om de verkeersveiligheid op de provinciale weg N366 te verbeteren

20-06-2013    Lees meer→

Verkeerslichten Pekela-Zuid tijdelijk uitgeschakeld

Verkeerslichten Pekela-Zuid tijdelijk uitgeschakeld Vanaf dinsdagochtend 21 mei is de tweede fase ingegaan van de werkzaamheden aan de kruisingen N366-N367.

21-05-2013    Lees meer→

Extra afsluiting afrit N366 richting Nieuwe Pekela op 7 en 8 mei

Op dinsdag 7 en woensdag 8 mei wordt de afrit van de N366 richting Nieuwe Pekela afgesloten voor verkeer vanuit Ter Apel.

26-04-2013    Lees meer→

Informatieavond herinrichting aansluiting Pekela-Zuid

Op donderdag 25 april organiseert de provincie Groningen een extra informatieavond over de herinrichting van de aansluiting van Pekela-Zuid op de N366.

23-04-2013    Lees meer→

Beschrijving

De kruising van de N366 bij Pekela-Zuid is een van de twee laatste kruisingen die de provincie Groningen nog ongelijkvloers gaat maken. De werkzaamheden worden meegenomen in de periode dat de provincie de weg tussen Nieuwe Pekela en Stadskanaal verbreedt. Er is geconstateerd dat de invoegstrook voor verkeer vanuit Nieuwe Pekela richting het zuiden moet worden verlengd. Dat is nodig om het verkeer vanuit Nieuwe Pekela en dan vooral het vrachtverkeer voldoende ruimte te geven om met gepaste snelheid te kunnen invoegen. Het verlengen van de invoegstrook betekent ook verbreding van het viaduct Pekela-Oost, dat is ingrijpend en daarom is gekeken naar andere ontwerpen voor de kruising Pekela-Zuid.

 

Nieuw ontwerp

In het nieuwe ontwerp van de kruising Pekela-Zuid komt zowel aan de noord als aan de zuidkant van de kruising een nieuwe op- en afrit. De nieuwe afrit van de N366 naar Nieuwe Pekela komt op de plek van de huidige op- en afrit, die verdwijnt.

Alle op- en afritten sluiten door middel van een rotonde aan op de onderliggende weg: Onstwedderweg. De rotonde aan de zuidkant komt in het verlengde van de rotonde aan de noordkant.

 

Gevolgen omgeving

Het nieuwe ontwerp is goed nieuw voor de bewoners van de Onstwedderweg, achter de huidige op- en afrit.                                 Die gaat nu verdwijnen en de nieuwe afrit komt verder van de woningen af te liggen. Het is nog niet duidelijk wat er met de tussenruimte gaat gebeuren. Het is mogelijk om bomen te planten ter compensatie van de gekapte bomen tussen Alteveer en Stadskanaal. De werkzaamheden aan de kruising Pekela-Zuid vinden plaats in dezelfde periode als de verbreding tussen Veendam en Pekela. De start daarvan staat nu gepland voor het voorjaar van 2018.

Hoe de kruising er dan precies uit komt te zien, ziet u in de tekening hieronder. Klik op de afbeelding om een grotere afbeelding te downloaden (PDF). 

 

Documenten downloaden

N366 Veilig op twitter

N366_Veilig
Deze week viel de nieuwe 'N366 Informatiekrant' op de mat. Op onze website is hij ook te downloaden als PDF. https://t.co/psP9OA2chU

8 hours ago Retweeten Antwoorden

Jannie Hofman
@N366_Veilig is n366 richting Emmen nog afgesloten? Zo ja, hoe lang nog?

10 hours ago Retweeten Antwoorden