Blijf op de hoogte van de voortgang!

 

Home Nieuws

Rotonde en fietspad bij N366 tussen Lloydsplein en Adriaan Tripweg bij Veendam


31-10-2012

De provincie Groningen gaat samen met de gemeente Veendam de provinciale weg N366 (Geert Veenhuizenweg) tussen de rotonde Lloydsplein en de N33 bij Veendam verdubbelen. De kruising van de N366 met de Adriaan Tripweg wordt een rotonde. Ook wordt er een fietspad aangelegd. De verdubbeling van het wegvak en de herinrichting van de kruising N366-Adriaan Tripweg kosten 1,9 miljoen euro.

 

Doorstroming en veiligheid
Met de wegwerkzaamheden moet het verkeer bij de entree van Veendam beter doorstromen en de veiligheid verbeteren. Hiervoor wordt de Geert Veenhuizenweg vanaf het viaduct met de N33 (Veendammer Poort) tot aan de Lloydsbrug verdubbeld. Een deel van deze werkzaamheden worden meegenomen door het Rijk bij de aanpassingen aan de N33. De kruising met de Adriaan Tripweg wordt een rotonde met een dubbele strook, zodat meer verkeer tegelijk de rotonde kan passeren.

 

Nieuwe fietsverbinding
Fietsers profiteren ook van het werk aan de weg. De provincie legt een alternatief fietspad van zo’n 200 meter aan tussen het Lloydsplein en de Zwaaikom aan de noordkant van de N366. De Lloydsbrug moet hiervoor ook worden aangepast. Het fietspad zorgt voor een betere verbinding tussen de Zwaaikom en het OV-knooppunt nabij het Lloydsplein. De huidige fietsoversteek over de N366 bij de kruising met de Adriaan Tripweg komt te vervallen.  Naar verwachting gaan de werkzaamheden in 2013 van start.

 

Bron: Provincie Groningen

← terug

N366 Veilig op twitter

Hendrik Buseman
@N366_Veilig @vbdrenthe @ProvDrenthe Als u geen viaduct kunt regelen dan is een tunnel ook goed hoor ????. Er staat al… https://t.co/j9e5pnn7Gn

4 days ago Retweeten Antwoorden

N366_Veilig
@112kanaalstreek @vbdrenthe @ProvDrenthe De vragenlijst gaat over verkeersgedrag op deze wegen. Zeker nuttig om in… https://t.co/B4mkxTi3fT

4 days ago Retweeten Antwoorden