Blijf op de hoogte van de voortgang!

 

Home Nieuws

Werkzaamheden N366 gestart met behendigheidsproef in vrachtwagens


06-06-2013

Gedeputeerde Mark Boumans van Verkeer en Vervoer gaf op donderdag 6 juni samen met de wethouders van de gemeenten Veendam, Pekela, Stadskanaal en Vlagtwedde en de politie het officiële startsein voor vijf projecten aan de  provinciale weg N366. Met een speciale behendigheidsproef in vrachtwagens vroegen de bestuurders daarbij aandacht voor vrachtverkeer, dat veel gebruikmaakt van de N366.

 

Dit jaar werkt de provincie op vijf plaatsen aan de N366, de provinciale weg tussen Veendam en Ter Apel. De weg wordt vernieuwd en aangepast om de doorstroming en de verkeersveiligheid te verbeteren. Zo worden de kruisingen van de N366 met de N367 en van de N366 met de Adriaan Tripweg veranderd in rotondes, wordt groot onderhoud verricht aan de weg tussen de kruising met de N391 en de Duitse grens en worden de kruisingen van de N366 met de Exloërweg en de Kruisstraat volledig ongelijkvloers gemaakt.

Ook voor het vrachtverkeer op de N366 is een betere doorstroming en verkeersveiligheid op de weg belangrijk. Daarbij is niet alleen de aanpak van de weg belangrijk, maar ook het verkeersgedrag van de weggebruiker. Vrachtverkeer heeft beperkingen waar andere weggebruikers rekening mee moeten houden. Met de behendigheidsproef werd hiervoor aandacht gevraagd: de bestuurders ervoeren zelf de beperkingen van het rijden in een vrachtwagen.

 

N366 op verschillende plekken gestremd
Aan drie van de vijf projecten wordt al gewerkt. Dat betekent dat de N366 nu of binnenkort op sommige plaatsen is gestremd. Vanaf vrijdag 7 juni 20.00 uur is de N366 bijvoorbeeld dicht voor al het verkeer tussen de kruising met de N374 (weg) in Stadskanaal en de kruising met de A.G. Wildervankweg bij Jipsingboermussel. Verder wordt er gewerkt aan de kruisingen N366-N367 bij Nieuwe Pekela en op het wegvak tussen de rotonde naar de N391 en de Duitse grens. Meer informatie over alle projecten is te vinden op deze website onder 'De projecten'.

 

Bekijk hier meer foto's van de starthandeling (foto's: Acta Fotografie).

← terug

N366 Veilig op twitter

Sande® ??
@N366_Veilig Hoi, de rotondes bij binnenkomst Veendam liggen er een paar jaar. Wanneer komen hier rijbaanscheidinge… https://t.co/B2yQ9APa2s

6 days ago Retweeten Antwoorden

N366_Veilig
Vanaf ma 10 mei, 7.00 uur is de parallelweg langs de N366 tussen Pekela en Alteveer gestremd voor alle verkeer. De… https://t.co/YAHxH5hLHE

44 days ago Retweeten Antwoorden