Blijf op de hoogte van de voortgang!

 

Home Nieuws

Vernieuwd wegvak N391-Duitse grens open voor verkeer


03-07-2013

De N366 is tussen de rotonde naar de N391 en de Duitse grens sinds vrijdagavond 28 juni weer open voor al het verkeer. De weg is verbreed en opnieuw geasfalteerd. Ook heeft de weg nieuwe belijning gekregen.

 

Het wegvak van de rotonde met de N391 tot aan de Duitse grens was toe aan groot onderhoud. Dat bestond uit het vervangen van het wegdek en betonreparaties aan het viaduct bij Barnflair. Bij die werkzaamheden is de weg meteen aangepakt om hem verkeersveiliger te maken. Dat betekent dat de weg vanaf de N391 tot aan het viaduct Barnflair is verbreed van 7,50 naar 8,60 meter. Bovendien zijn bomen die te dicht langs de weg stonden, gekapt of verplant.

 

Groene streep
Op het nieuwe wegdek zijn nieuwe strepen aangebracht in lijn met de rest van de weg. Er ligt nu een groene middenstreep op de weg. Die betekent dat de weg een autoweg is, waar een maximumsnelheid van 100 km/u geldt, tenzij borden anders aangeven.

 

Geluidsschermen later geplaatst
Het werk aan dit wegvak is nog niet helemaal klaar. Op een later moment worden er nog nieuwe transparante geluidsschermen geplaatst op het viaduct bij Barnflair. Dit zal over enkele weken gebeuren. De werkzaamheden vinden plaats buiten de spits; de weg wordt dan deels afgezet en het verkeer wordt over een halve rijbaan geleid.

 

Afronding stuw en vistrap in najaar
Tijdens de werkzaamheden aan de weg heeft de provincie in opdracht van het Waterschap Hunze en Aa’s een ecoduiker aangelegd. Dit is een waterverbinding in het beekje De Runde, onder de weg door. De duiker geeft ook kleine zoogdieren de kans om veilig onder de weg door de andere kant te bereiken. Naast de ecoduiker werkt de provincie aan een stuw met vistrap. De aanleg daarvan is vertraagd, omdat er bij de stuw asbestvervuiling is geconstateerd. Hiervoor wordt nu een saneringsplan opgesteld. Naar verwachting zijn de stuw en vistrap in het najaar klaar.

← terug

N366 Veilig op twitter

Hendrik Buseman
@N366_Veilig @vbdrenthe @ProvDrenthe Als u geen viaduct kunt regelen dan is een tunnel ook goed hoor ????. Er staat al… https://t.co/j9e5pnn7Gn

6 days ago Retweeten Antwoorden

N366_Veilig
@112kanaalstreek @vbdrenthe @ProvDrenthe De vragenlijst gaat over verkeersgedrag op deze wegen. Zeker nuttig om in… https://t.co/B4mkxTi3fT

6 days ago Retweeten Antwoorden