Blijf op de hoogte van de voortgang!

 

Home Nieuws

Kruising N366-Adriaan Tripweg vier weken gesloten


12-07-2013

In verband met wegwerkzaamheden aan de kruising van de N366 met de Adriaan Tripweg is de N366 vanaf het viaduct van de N33 tot en met de Geert Veenhuizenbrug van vrijdag 30 augustus (20.00 uur) tot maandag 30 september (6.00 uur) afgesloten voor doorgaand verkeer.

 

De bedrijventerreinen De Zwaaikom en De Vrijheid zijn hierdoor in de periode van de werkzaamheden minder goed bereikbaar. De bedrijven op De Zwaaikom blijven bereikbaar via een tijdelijke weg tussen de N366 en de Drieborghweg. Het verkeer met bestemming De Vrijheid wordt omgeleid via de aansluiting Veendam-Zuid (Dalweg 12). Het verkeer richting Veendam wordt omgeleid via de aansluiting Veendam-Noord (Duurkenakker). Eind augustus volgt nog een informatieavond over de werkzaamheden.

 

Dubbelstrooks rotonde

Zoals toegelicht tijdens een informatieavond in oktober 2012 gaat de provincie de kruising van de N366 met de Adriaan Tripweg vervangen door een dubbelstrooks rotonde. Dit is een rotonde waarbij rechtdoorgaand verkeer via een aparte strook over de rotonde wordt geleid, zodat dat verkeer vlot kan doorstromen. De Geert Veenhuizenweg wordt hiervoor verdubbeld vanaf het viaduct met de N33 tot net voor de Geert Veenhuizenbrug.

 

Nieuw fietspad

Tegelijk wordt er een nieuw fietspad aangelegd tussen De Zwaaikom en het Lloydsplein. Hiermee komt de huidige fietsoversteek over de kruising te vervallen. Door de aanleg van het fietspad moet ook de Geert Veenhuizenbrug worden aangepast; op de brug wordt ruimte gemaakt voor het fietspad. Tijdens deze werkzaamheden voert de provincie meteen enkele onderhoudswerkzaamheden uit aan de brug.

← terug

N366 Veilig op twitter

Herman Offereins
@N366_Veilig 5 minuten extra is erg optimistisch. Zolang Google de Zuidwending blijft aangeven als alternatieve rou… https://t.co/yjEj1m5Ijq

8 days ago Retweeten Antwoorden

N366_Veilig
Mist, zware regenval, laagstaande zon... Hoe kun je je als automobilist wapenen tegen de herfst? Paul van de Wegenw… https://t.co/OvVSufCXrB

11 days ago Retweeten Antwoorden