Blijf op de hoogte van de voortgang!

 

Home Nieuws

Omleiding Veendam van 30 augustus tot 30 september


09-08-2013

De N366 is van vrijdag 30 augustus (20.00 uur) tot maandag 30 september (6.00 uur) afgesloten voor doorgaand verkeer vanaf het viaduct van de N33 tot en met de Geert Veenhuizenbrug. Het verkeer richting Veendam wordt omgeleid via de aansluiting Veendam-Noord (Duurkenakker).

De bedrijventerreinen De Zwaaikom en De Vrijheid zijn in de periode van de werkzaamheden minder goed bereikbaar. De bedrijven op De Zwaaikom blijven bereikbaar via een tijdelijke weg tussen de N366 en de Drieborghweg. Het verkeer met bestemming De Vrijheid wordt omgeleid via de aansluiting Veendam-Zuid (Dalweg 12). Fietsers kunnen tijdens de werkzaamheden de Geert Veenhuizenweg  wel oversteken.

 

Download de kaart met de omleidingsroutes (pdf, 1,7 MB).

 

 

 

 

 

 

Dubbelstrooks rotonde

De provincie vervangt de kruising van de N366 met de Adriaan Tripweg door een dubbelstrooks rotonde. Dit is een rotonde waarbij rechtdoorgaand verkeer via een aparte strook over de rotonde wordt geleid, zodat dat verkeer vlot kan doorstromen. De Geert Veenhuizenweg wordt hiervoor verdubbeld vanaf het viaduct met de N33 tot net voor de Geert Veenhuizenbrug.

 

Nieuw fietspad

Tegelijk wordt er een nieuw fietspad aangelegd tussen De Zwaaikom en het Lloydsplein. Hiermee komt de huidige fietsoversteek over de kruising te vervallen. Door de aanleg van het fietspad moet ook de Geert Veenhuizenbrug worden aangepast; op de brug wordt ruimte gemaakt voor het fietspad. Tijdens deze werkzaamheden voert de provincie meteen enkele onderhoudswerkzaamheden uit aan de brug.

← terug