Blijf op de hoogte van de voortgang!

 

Home Nieuws

Fietsoversteek N366 in Veendam verdwenen


21-10-2013

Sinds vrijdag 4 oktober rijdt het verkeer op de Geert Veenhuizenweg (N366) in Veendam over een nieuwe rotonde. De rotonde heeft twee rijstroken zodat het verkeer goed kan doorstromen. Daardoor is de fietsoversteek vervallen. Door de dubbele rijstroken kunnen voor fietsers namelijk gevaarlijke situaties ontstaan omdat ze niet altijd goed zicht hebben op aankomend verkeer. Als er een vrachtwagen op de buitenste baan rijdt, kunnen fietsers niet zien of er op de binnenste baan een auto aankomt. Om ongelukken te voorkomen is de fietsoversteek dus opgeheven. De provincie heeft een nieuw fietspad aangelegd. Dit fietspad loopt tussen de Zwaaikom en het Lloydsplein en deels over de Geert Veenhuizenbrug.

 

Werkzaamheden
Om te zorgen dat het verkeer veiliger en sneller de kruising kan oversteken, startte de provincie eind augustus met de werkzaamheden aan het kruispunt Geert Veenhuizenweg met de Zwaaikom/Adriaan Tripweg. Het doel was om de kruising te vervangen door een zogenaamde dubbelstrooks rotonde. Bij dit soort rotondes wordt verkeer dat rechtdoor gaat via een aparte strook over de rotonde geleid. Hierdoor stroomt het verkeer beter door. Om dit voor elkaar te krijgen moest ook de Geert Veenhuizenweg verdubbeld worden vanaf het viaduct met de N33 tot net voor de Geert Veenhuizenbrug.

 

Inmiddels zijn alle werkzaamheden klaar, waardoor op 4 oktober de weg in beide richtingen weer open werd gesteld voor verkeer. De werkzaamheden zijn volgens plan verlopen, met als enige uitzondering vijf dagen vertraging in september door hevige regenval.

← terug

N366 Veilig op twitter

N366_Veilig
De N366 is weer vrijgegeven voor het verkeer. @N366_Veilig @GemWesterwolde

48 days ago Retweeten Antwoorden

N366_Veilig
De N366 is vanwege een ongeluk afgesloten bij de Duitse grens. @N366_Veilig @GemWesterwolde https://t.co/X9VMgeUvNt

48 days ago Retweeten Antwoorden