Blijf op de hoogte van de voortgang!

 

Home Nieuws

Eerste paal de grond in bij kruising AVEBE!


29-09-2014

Sinds 10 juni 2014 is de aannemer hard aan de slag bij de kruising van de N366 met de A.G. Wildervanckweg, ter hoogte van AVEBE. Verschillende voorbereidende werkzaamheden zijn afgrond. De aannemer heeft nu zijn handen vrij om aan de bouw van het viaduct te werken. Afgelopen week ging de eerste paal de grond in!

 

Bij de bouw van het viaduct realiseert de aannemer eerst de fundering door palen in de grond te slaan tot aan de draagkrachtige laag. Dit voorkomt dat het viaduct wegzakt in de grond. De eerste paal is inmiddels aangebracht. Op deze fundering bouwt de aannemer de landhoofden. Een landhoofd is het steunpunt van de brug waar het dek op komt te liggen. Na het plaatsen van de landhoofden kan de aannemer het dek aanbrengen. Het viaduct is naar verwachting in april 2015 klaar. 

 

Eerste werkzaamheden

De kruising N366-A.G. Wildervanckweg wordt ongelijkvloers gemaakt om de verkeersveiligheid en de doorstroming van het verkeer te verbeteren. De N366 komt hoger te liggen door middel van het viaduct. Daaronder komt een zogeheten ‘kluifrotonde’. De op- en afritten naar en van de N366 sluiten via deze rotonde aan op de A.G. Wildervanckweg.

 

Sinds de start van de werkzaamheden heeft de aannemer een rotonde aangelegd op de plek van de toekomstige kluifrotonde. Ter hoogte van de toekomstige op- en afritten aan de oostzijde van de N366, is een bypass aangelegd. Zo heeft de aannemer ruimte voor het bouwen van het nieuwe viaduct en kan het verkeer ongehinderd doorrijden tijdens de wegwerkzaamheden.

← terug

N366 Veilig op twitter

N366_Veilig
Afgelopen woensdag was er een politiecontrole op de #N366. Boetes voor onder meer vasthouden telefoon, geen geldig… https://t.co/ZEvW87h29W

13 hours ago Retweeten Antwoorden

N366_Veilig
Vanavond en vannacht (20.00-06.00 uur) is de #N366 tussen #NieuwePekela en #Veendam afgesloten. Volg de omleidings… https://t.co/2v4R2JsEKA

15 hours ago Retweeten Antwoorden