Blijf op de hoogte van de voortgang!

 

Home Nieuws

Politie controleert dit najaar op afleiding in het verkeer


29-09-2014

De N366 is door verschillende aanpassingen aan de weg al een stuk veiliger geworden dan voorheen. Toch zijn er altijd nog ongelukken die ontstaan door onveilig verkeersgedrag van weggebruikers. Dat mensen afgeleid zijn van het verkeer speelt daarbij vaak een rol. De politie controleert daarom dit najaar extra op afleiding in het verkeer op de N366.

 

Veel mensen zijn tijdens het rijden met heel andere zaken bezig dan het besturen van hun voertuig. Zo zijn er mensen die niet handsfree bellen of met de radio bezig zijn, transporteurs met papieren op het stuur en zelfs enkelen die met een opengeklapte laptop achter het stuur zitten. De risico’s van dit soort bezigheden achter het stuur worden door veel mensen onderschat. De kans op een ongeval is door mailen, sms'en of WhatsAppen tijdens het rijden 25 keer groter dan normaal.

 

Eén ding tegelijk: hou je hoofd bij het verkeer
Naast de politiecontroles voeren landelijke en regionale overheden dit najaar campagne om mensen te wijzen op het gevaar van afleiding in het verkeer. U ziet spotjes op TV en internet, borden langs de weg en advertenties in de krant. De politie let tijdens de controles vooral op het gebruik van de mobiele telefoon. Er is maar één tip: wacht met het gebruiken van uw smartphone tot u ergens rustig en veilig stil staat. Hou in het verkeer uw aandacht op de weg. 

← terug

N366 Veilig op twitter

PerGunnarBerends
@N366_Veilig Term "Ommelanden" is slecht gekozen als je "Ommelanderwijk" bedoelt. (Ook in nieuwsbrief) https://t.co/qDXRxV0HEy

3 days ago Retweeten Antwoorden

ida
@N366_Veilig @112groningennl Dan maar over zuidwending dit weekend

3 days ago Retweeten Antwoorden