Blijf op de hoogte van de voortgang!

 

Home Nieuws

Aannemer werkt hard aan bouw viaduct AVEBE


08-12-2014

Eind september startte de bouw van het viaduct bij de kruising van de N366 met de A.G. Wildervanckweg, ter hoogte van AVEBE. In oktober werden zowel het noordelijke als het zuidelijke landhoofd geplaatst. Een landhoofd is de constructie waar het viaduct op steunt. De bouw van het viaduct vordert gestaag.

 

Medio november plaatste de aannemer aan de wand van het noordelijke landhoofd en het middensteunpunt de zogeheten 'bekisting'. Dat is als het ware een mal waarbinnen het beton van de wand gestort kan worden. De zogenoemde stalen wapeningsnetten (zie ronde, hoge netten op foto) versterken het beton zodat het viaduct tegen trek- en drukkracht kan. Het storten van het beton voor het noordelijke landhoofd en het middensteunpunt gebeurt waarschijnlijk eind deze week of volgende week. Het zuidelijke landhoofd is later aan de beurt. Daarvan is al wel de fundering geplaatst. Als de wanden van beide landhoofden en het middensteunpunt klaar zijn, begint de aannemer met het dek van het viaduct. Het viaduct is naar verwachting in april 2015 klaar. 

← terug

N366 Veilig op twitter

Roelf Smedema
RT @N366_Veilig: Vandaag komt u in Ter Apel een promotieteam tegen dat aandacht vraagt voor veilig rijgedrag bij wegwerkzaamheden op #N366.

6 hours ago Retweeten Antwoorden

Senza Communicatie
RT @N366_Veilig: Vandaag komt u in Ter Apel een promotieteam tegen dat aandacht vraagt voor veilig rijgedrag bij wegwerkzaamheden op #N366.

11 hours ago Retweeten Antwoorden