Blijf op de hoogte van de voortgang!

 

Home Nieuws

Klankbordgroep merkt op: veel mensen rijden langzamer dan 100 km/uur op N366


04-12-2014

Tijdens de bijeenkomst op 25 november gaf de provincie toelichting op de lopende projecten van dit jaar, waaronder de aanpak van de kruising bij AVEBE. Ook werd vooruitgeblikt naar de komende jaren, waarin onder meer de Westerstraat wordt aangepakt. En volgend jaar gaat de schop in de grond bij de aansluiting met de N391, richting Emmen. Dat project wordt geleid door de provincie Drenthe, die hierbij nauw samenwerkt met de provincie Groningen en het project N366 Veilig. Meer informatie over deze projecten is te vinden op de projectpagina's Kruising ter hoogte van AVEBE, kruising Westerstraat en kruising N391.

 

Langzamer dan 100 km/uur

Een van de belangrijkste onderwerpen op de bijeenkomst was de snelheid op de N366. Meerdere leden van de klankbordgroep krijgen signalen uit hun achterban dat veel mensen (te) langzaam lijken te rijden op de N366. De weg is bijna overal tussen Veendam en de Duitse grens opgewaardeerd naar een autoweg. Daar mag 100 km/uur gereden worden, tenzij borden langs de weg een andere maximumsnelheid aangeven. Veel bestuurders lijken dat niet door te hebben. Bovendien rijden er volgens de klankbordgroep ook buitenlandse vrachtwagens op de weg die om verschillende redenen langzamer rijden. Sommige vrachtwagens zijn zo verouderd dat ze niet harder kunnen rijden dan 75 km/uur. En soms weten buitenlandse chauffeurs niet wat de maximumsnelheid in Nederland voor vrachtwagens is. De klankbordgroep wil daarom graag extra aandacht voor de maximumsnelheid op de N366.

← terug

N366 Veilig op twitter

N366_Veilig
In het noorden van het land geldt code geel, dus kijk goed uit als je de weg op gaat en hou het weerbericht in de g… https://t.co/px7lPhfh8I

9 days ago Retweeten Antwoorden

N366_Veilig
Politie houdt tijdens feestdagen extra controles op drank en drugs in verkeer https://t.co/jx2g3xd60i

27 days ago Retweeten Antwoorden