Blijf op de hoogte van de voortgang!

 

Home Nieuws

N366 afgesloten tussen Stadskanaal en rotonde N391 wegens bomenkap


18-02-2015

Van vrijdag 27 februari 20.00 uur tot maandagochtend 2 maart 06.00 uur en van vrijdagavond 6 maart 20.00 uur tot maandagochtend 9 maart 06.00 uur is een deel van de N366 dicht voor al het verkeer. Het gaat om het weggedeelte tussen de Van Boekerenweg bij Stadskanaal en de rotonde met de N391 bij Ter Apel. Tijdens deze weekenden gaat de provincie Groningen zo’n 1.100 bomen kappen langs de N366. Ook verdwijnt er ongeveer 3,4 hectare aan struikgewas en bosjes. Het gekapte groen wordt door de provincie grotendeels gecompenseerd in natuurgebied Westerwolde.

 

Het doorgaande verkeer wordt omgeleid via de Drentse Mondenweg. De omleidingsroutes worden met borden aangegeven. Hulpdiensten zijn over de stremming geïnformeerd.

 

Veiliger N366

De bomenkap vindt plaats in het kader van de herinrichting van de N366 tot een volwaardige autoweg. Dit betekent dat alle kruisingen ongelijkvloers worden, de weg wordt verbreed en voorzien van een groene middenstreep. Ook de bermen worden opnieuw ingericht. Volgens de verkeersveiligheidsnormen voor een autoweg staan de bomen langs de N366 tussen Stadskanaal en de Duitse grens te dicht op de weg. Daarom haalt de provincie ze weg. Beplanting dicht bij woningen blijft staan om het woonplezier van omwonenden in stand te houden.

 

Westerstraat

De provincie maakt gebruik van de stremming van de weg om ook bij de aansluiting van de N366 op de Westerstraat in Ter Apel alle bomen, struiken en bosjes te verwijderen. Dit gebeurt in voorbereiding op de herinrichting van de kruising, die ongelijkvloers wordt gemaakt. Door de kapwerkzaamheden nu uit te voeren, wordt de kans groter dat het project medio 2015 van start kan gaan.

 

Haakse structuren

Dankzij de kap worden oude kenmerken van het landschap waar de weg doorheen loopt, weer beter zichtbaar. In het landschap tussen Stadskanaal en de Duitse grens staan veel struikgewas en bosjes, vaak haaks op de weg. Door bestaande bomenrijen langs dit deel van de weg te kappen, komen die haakse oude structuren beter tot hun recht.

 

Herplanten

De provincie compenseert alle bomen die gekapt worden. De meeste bomen komen terug in natuurgebied Westerwolde. Dit gebied is onderdeel van het landelijke Natuurnetwerk Nederland, dat bedoeld is om natuurgebieden beter te verbinden met elkaar en met het omringende agrarische gebied. In dit gebied worden binnen drie jaar na de kap nieuwe bomen aangeplant. Daarnaast komen er ongeveer 60 bomen langs de vernieuwde Geert Veenhuizenweg in Veendam. Zo betekent de aanpak van de N366 een impuls voor de ruimtelijke kwaliteit van de hele regio.

← terug

N366 Veilig op twitter

Sande® ??
@N366_Veilig Hoi, de rotondes bij binnenkomst Veendam liggen er een paar jaar. Wanneer komen hier rijbaanscheidinge… https://t.co/B2yQ9APa2s

6 days ago Retweeten Antwoorden

N366_Veilig
Vanaf ma 10 mei, 7.00 uur is de parallelweg langs de N366 tussen Pekela en Alteveer gestremd voor alle verkeer. De… https://t.co/YAHxH5hLHE

44 days ago Retweeten Antwoorden