Blijf op de hoogte van de voortgang!

 

Home Nieuws

Brochure leert vluchtelingen en nieuwkomers over verkeersregels in Nederland


15-02-2016

Verkeerswijzer Groningen heeft een brochure laten ontwikkelen voor nieuwkomers in Nederland, met daarin de belangrijkste Nederlandse verkeersregels voor voetgangers en fietsers. Op vrijdag 12 februari heeft Fleur Gräper, gedeputeerde van Verkeer en Vervoer van de provincie Groningen samen met Henk Wolthof, unitmanager Noord van het COA, de eerste brochures uitgedeeld tijdens een verkeersles op het asielzoekerscentrum in Onnen.

 

Mensen die nieuw in ons land zijn, zijn meestal niet op de hoogte van onze verkeersregels. Ook krijgt een deel van hen te maken met voor hen onbekende verkeerssituaties. Daardoor weten sommigen bijvoorbeeld niet dat zij niet mogen lopen en fietsen op een auto(snel)weg, zoals wel eens gebeurt op de N366 bij Ter Apel. Om te voorkomen dat er ongelukken gebeuren, heeft Verkeerswijzer Groningen de brochure ‘Verkeer in Nederland. Veilig lopen en fietsen’ ontwikkeld. Hierin staan de voornaamste verkeersregels voor voetgangers en fietsers in ons land. De regels worden voornamelijk aan de hand van illustraties uitgelegd, zodat mensen van verschillende achtergronden de uitleg kunnen ‘lezen’. Daarnaast is de begeleidende tekst in vijf talen opgenomen: Nederlands, Engels, Frans, Arabisch en Tigrinya (de taal die in Eritrea wordt gesproken). Verkeerswijzer Groningen verspreidt in samenwerking met het COA in totaal 50.000 exemplaren over ongeveer zeventig opvanglocaties in Nederland, waaronder ook die in Ter Apel.

 

Meer informatie

Meer informatie over de brochure en een digitale versie ervan is te vinden op www.verkeerswijzergroningen.nl (opent in nieuw venster).

 

← terug

N366 Veilig op twitter

N366_Veilig
In het noorden van het land geldt code geel, dus kijk goed uit als je de weg op gaat en hou het weerbericht in de g… https://t.co/px7lPhfh8I

9 days ago Retweeten Antwoorden

N366_Veilig
Politie houdt tijdens feestdagen extra controles op drank en drugs in verkeer https://t.co/jx2g3xd60i

27 days ago Retweeten Antwoorden