Blijf op de hoogte van de voortgang!

 

Home Nieuws

Nieuwe bushalte bij Nulweg ter hoogte van azc


19-02-2016

De provincie Groningen laat een nieuwe bushalte aanleggen aan de Nulweg dicht bij het asielzoekerscentrum van het COA in Ter Apel. Door de nieuwe bushalte kunnen de bewoners van het azc beter gebruikmaken van het openbaar vervoer. In de week van 15 februari zijn al twee lichtmasten verplaatst. De week erna begint BAM Wegen met de aanleg van de halte. Uiterlijk 6 maart zijn de werkzaamheden klaar: dan stopt de eerste bus daar. Het verkeer zal geen tot weinig hinder ondervinden van de werkzaamheden. Beide rijstroken zijn gewoon open.

 

Bewoners van het azc konden tot voor kort tijdelijk vanaf het azc reizen met buslijn 273, die vanaf 13 december 2015 werd gefinancierd door het COA. De gemeente en de provincie hebben nu, in nader overleg met het OV-bureau en het COA, afgesproken dat er een nieuwe halte wordt aangelegd bij de aansluiting Nulweg. Buslijn 73, van Emmen naar Groningen en vice versa, zal daar stoppen. Lijn 73 neemt de functie over van buslijn 273 (busstation Ter Apel – azc), die per 6 maart wordt opgeheven. Hierdoor is ook een overstap op busstation Ter Apel (lijn 73 op lijn 273) van en naar het azc niet meer noodzakelijk. De bestaande aansluitingen van buslijn 73 in Emmen en Bareveld (richting Veendam) blijven met de nieuwe route behouden.

 

De nieuwe bushalte wordt opgenomen in de dienstregeling van lijn 73, in beide richtingen van de lijn. Ook wordt de halte het begin- en eindpunt van de extra bussen die worden ingezet tussen Emmen en het asielzoekerscentrum in Ter Apel. Het azc wordt dankzij de nieuwe bushalte beter bereikbaar met het openbaar vervoer. De situatie met de nieuwe halte is voorlopig ook tijdelijk; als de kruising van de N366 met de Westerstraat bij Ter Apel is heringericht, komt daar waarschijnlijk een definitieve bushalte.

← terug

N366 Veilig op twitter

Hendrik Buseman
@N366_Veilig @vbdrenthe @ProvDrenthe Als u geen viaduct kunt regelen dan is een tunnel ook goed hoor ????. Er staat al… https://t.co/j9e5pnn7Gn

5 days ago Retweeten Antwoorden

N366_Veilig
@112kanaalstreek @vbdrenthe @ProvDrenthe De vragenlijst gaat over verkeersgedrag op deze wegen. Zeker nuttig om in… https://t.co/B4mkxTi3fT

6 days ago Retweeten Antwoorden