Blijf op de hoogte van de voortgang!

 

Home Nieuws

Provincie plant zestig bomen langs Geert Veenhuizenweg in Veendam


23-03-2016

Volgende week laat de provincie Groningen zestig nieuwe bomen planten langs de Geert Veenhuizenweg (N366) in Veendam. Deze week starten de eerste werkzaamheden. Er komen robinia’s, eiken en elzen van ongeveer zes meter hoog langs de weg. Ze komen te staan langs het weggedeelte ten noorden van de N33, tussen de rotonde waar de N33 aansluit op de N366 en de rotonde bij bedrijventerrein De Zwaaikom.

 

Langs de Geert Veenhuizenweg staan nu tussen de rotonde bij De Zwaaikom en de noordelijke rotonde die aansluit op de N33, al bomen aan de noordkant van de weg. Die bomenrij wordt aangevuld. Daarnaast plant de provincie nieuwe bomen aan de zuidkant van de weg en in de middenberm. In totaal komen er zestig nieuwe bomen, die op ongeveer tien meter afstand van elkaar komen te staan.  

 

Geen wegafsluiting

Tijdens de werkzaamheden blijft de Geert Veenhuizenweg open voor verkeer. Dat wordt ter hoogte van de werkzaamheden over één rijstrook geleid, waardoor er wat verkeershinder kan ontstaan. De werkzaamheden duren naar verwachting tot vrijdag 1 april.

 

Landschappelijk plan N366 Veilig

Het planten van de bomen langs dit deel van de Geert Veenhuizenweg gebeurt in het kader van het Landschappelijk plan van N366 Veilig. In dit plan staat beschreven hoe de vernieuwde N366 in het landschap moet passen. Tussen Veendam en Stadskanaal komt de N366 zoveel mogelijk tussen de bomen te liggen. Vandaar dat er ook langs de Geert Veenhuizenweg extra bomen komen te staan. Ook wil de gemeente Veendam van dit stukje weg graag een ‘groene laan’ maken. Op dit gedeelte van de weg is de maximumsnelheid maar 60 km per uur. Daardoor blijft de verkeersveiligheid met de aanwezigheid van de bomen gewaarborgd.

 

← terug

N366 Veilig op twitter

N366_Veilig
De N366 is weer vrijgegeven voor het verkeer. @N366_Veilig @GemWesterwolde

44 days ago Retweeten Antwoorden

N366_Veilig
De N366 is vanwege een ongeluk afgesloten bij de Duitse grens. @N366_Veilig @GemWesterwolde https://t.co/X9VMgeUvNt

44 days ago Retweeten Antwoorden