Blijf op de hoogte van de voortgang!

 

Home Nieuws

Chauffeurs bestelauto’s krijgen voorlichting


14-04-2016

Deze maand starten de politie en Verkeerswijzer Groningen weer met een bestelverkeercampagne. De campagne wordt gehouden omdat bestelauto’s relatief vaak betrokken zijn bij ongelukken. De politie gaat in de provincie Groningen, ook op de N366, bestelverkeer controleren op bijvoorbeeld de lading en de technische staat van het voertuig. De bestuurders van de bestelauto’s ontvangen daarbij een speciale flyer over veilig rijden met een bestelauto.

 

Helaas zijn bestelauto’s vaak betrokken bij ongelukken. De gevolgen van een ongeluk met een bestelauto zijn ingrijpend. Bij een ongeluk met een bestelauto maakt een slachtoffer twee keer meer kans om te overlijden dan bij een aanrijding met een personenauto. Daarom willen Verkeerswijzer Groningen en de politie aandacht besteden aan hoe je veilig op weg gaat met een bestelauto. Er worden speciale leaflets over veilig vracht vervoeren uitgedeeld tijdens controleacties. Ook biedt het Nederlands Instituut voor Verkeersveiligheid namens Verkeerswijzer Groningen rijvaardigheidstrainingen aan aan Groningse bedrijven. De bestelverkeercampagne is in 2013, 2014 en 2015 ook al uitgevoerd. Klik hier voor meer informatie (pagina opent in nieuw tabblad).

 

Update

De politie heeft op donderdag 14 april 's middags en aan het begin van de avond op de N366 een controle gehouden op bestelverkeer. Ook de Belastingdienst werkte mee aan de controle. De politie heeft 26 bekeuringen uitgedeeld voor voornamelijk overtredingen op technisch vlak, zoals gladde banden en niet goed werkende remmen. De Belastingdienst heeft beslag gelegd op 29 voertuigen waarvan er negen direct zijn afgevoerd.

 

← terug

N366 Veilig op twitter

Hendrik Buseman
@N366_Veilig @vbdrenthe @ProvDrenthe Als u geen viaduct kunt regelen dan is een tunnel ook goed hoor ????. Er staat al… https://t.co/j9e5pnn7Gn

4 days ago Retweeten Antwoorden

N366_Veilig
@112kanaalstreek @vbdrenthe @ProvDrenthe De vragenlijst gaat over verkeersgedrag op deze wegen. Zeker nuttig om in… https://t.co/B4mkxTi3fT

4 days ago Retweeten Antwoorden