Blijf op de hoogte van de voortgang!

 

Home Nieuws

Aannemer voor werkzaamheden Westerstraat bekend


02-12-2016

In 2017 gaat de provincie Groningen de kruising van de N366 met de Westerstraat bij Ter Apel ongelijkvloers maken. Het is een van de laatste kruisingen van de N366 die wordt aangepakt. De aanbesteding voor deze werkzaamheden is gegund aan BAM Infra.

 

De provincie Groningen heeft voor deze aanbesteding voor het eerst de aanbestedingsprocedure Best Value Procurement (BVP) gebruikt. Bij deze opzet denkt de aannemer veel meer mee over de uit te voeren werkzaamheden dan bij een traditionele manier van aanbesteden. Belangrijke punten voor de provincie waren hierbij een goed omgevingsmanagement, hinderbeperking, duurzame oplossingen, veiligheid en draagvlak. BAM heeft op deze aspecten het hoogst gescoord. De komende tijd gaat BAM het ontwerp van de kruising Westerstraat verder uitwerken.

 

Verkeersveiligheid verbeteren

De aanpak van de kruising Westerstraat maakt deel uit van het plan om de doorstroming van het verkeer en daarmee de verkeersveiligheid op de N366 (Veendam – Stadskanaal –Ter Apel ) te verbeteren. De kruising bij de Westerstraat wordt met een viaduct ongelijkvloers gemaakt, met op- en afritten die aansluiten op rotondes. Er komt een voet/fietspad van het COA naar Ter Apel en de parallelweg Ter Apelvenen wordt vernieuwd.

 

Inloopbijeenkomst

Begin 2017 organiseert BAM een inloopbijeenkomst voor de omgeving en omwonenden van de kruising N366-Westerstraat. Tijdens die inloopavond zal de aannemer de werkzaamheden en de planning daarvan toelichten en kunnen bezoekers vragen stellen. De werkzaamheden aan de kruising starten in februari 2017 en zijn eind 2017 klaar. Weggebruikers en omwonenden worden tijdig geïnformeerd over mogelijke stremmingen en omleidingsroutes. Alle informatie over de herinrichting van de kruising is te vinden op www.n366veilig.nl.

← terug

N366 Veilig op twitter

Marianne
@N366_Veilig Loopt alles volgens schema? Weg maandag weer open?

8 days ago Retweeten Antwoorden

N366_Veilig
@djidee @Teamverkeer_NN Dat klopt hoor, dat is de situatie bij normaal verkeer! Omdat veel mensen de route nu als s… https://t.co/ivUG8ISFBL

23 days ago Retweeten Antwoorden