Blijf op de hoogte van de voortgang!

 

Home Nieuws

Aanleg ongelijkvloerse kruising Westerstraat start 20 februari


19-01-2017

Op maandag 20 februari starten de werkzaamheden voor de aanleg van een ongelijkvloerse kruising van de N366 met de Westerstraat. De aannemer legt de ongelijkvloerse kruising in acht fasen aan om het verkeer zo min mogelijk te hinderen. De N366 en de afslag naar Ter Apel blijven gedurende de werkzaamheden zoveel mogelijk open voor het verkeer. Naar verwachting wordt de N366 aan het eind van dit jaar slechts één of twee weekenden gestremd.

 

Verhoogde N366

In de nieuwe situatie ligt de N366 een stukje hoger door middel van een viaduct. Vanuit het zuiden gezien blijft het verkeer op de N366 richting het noorden op dezelfde hoogte rijden als op het viaduct over de Westerstraat. Er komen nieuwe op- en afritten naar en van de N366, die door middel van rotondes op de A.G. Wildervanckweg en de Ter Apelervenen worden aangesloten. De situatie is vergelijkbaar met de nieuwe kruising bij Ter Apelkanaal, ter hoogte van AVEBE. Ook wordt een fiets- en voetpad aangelegd vanaf het COA naar de Westerstraat.

 

Doorgaand verkeer kan doorrijden

Tijdens de werkzaamheden rijdt het doorgaande verkeer op de N366 in de eerste vijf fasen over de huidige N366. Die periode duurt ongeveer tot eind juni. Daarna wordt het verkeer over een tijdelijke rijbaan geleid die naast de hoofdrijbaan ligt. Alleen eind november is de N366 een of twee weekenden dicht. Dan wordt het nieuwe wegvak op de bestaande weg aangesloten. Als alle werkzaamheden afgerond zijn, kan het verkeer over de verhoogde N366 en het nieuwe viaduct rijden.

 

Meer verkeersveiligheid

De ongelijkvloerse kruising is naar verwachting begin december 2017 klaar. Er is dan geen sprake meer van kruisend verkeer op de aansluiting met de Westerstraat. Dat maakt de N366 veiliger en het verbetert de doorstroming op de weg.

 

Bekijk alle fasen op de pagina Kruising Westerstraat.

← terug

N366 Veilig op twitter

Marianne
@N366_Veilig Loopt alles volgens schema? Weg maandag weer open?

8 days ago Retweeten Antwoorden

N366_Veilig
@djidee @Teamverkeer_NN Dat klopt hoor, dat is de situatie bij normaal verkeer! Omdat veel mensen de route nu als s… https://t.co/ivUG8ISFBL

23 days ago Retweeten Antwoorden