Blijf op de hoogte van de voortgang!

 

Home Nieuws

Keren op de N366? Nee! Ook niet vanaf een P


20-07-2017

Misschien herkent u het wel: u rijdt op een autoweg en komt erachter dat u verkeerd bent gereden. De snelste oplossing is om ‘even snel’ te keren op de weg. Toch is dat geen goed idee. Keren op een autoweg is levensgevaarlijk en bovendien verboden. Ondanks dat zijn er regelmatig mensen die keren op de weg. Zo ook op de N366.

 

Keren op een autoweg is zo gevaarlijk, omdat er auto’s van beide kanten met 100 km/uur aan kunnen komen rijden. Stelt u zich eens voor dat iemand net aan het inhalen is en u ondertussen midden op de weg staat, omdat u aan het keren bent. Als dat fout gaat, zijn de gevolgen vaak heel ernstig.

 

Boete
Het kan natuurlijk voorkomen dat u verkeerd bent gereden. Of de navigatie geeft aan dat u om moet keren. Toch betekent dat niet dat u dat ter plekke moet doen. Het is niet alleen verboden, maar kan ook een boete van € 370,- opleveren. Dat geldt ook voor keren vanaf een tankstation of parkeerplaats.

 

Oplossing
Als u toch verkeerd bent gereden en zo snel mogelijk wilt keren, rijdt dan door tot de volgende afslag en ga daar van de weg af. Dat kost een beetje extra tijd, maar het levert wel veel minder risico op dan keren op de weg. 

← terug

N366 Veilig op twitter

N366_Veilig
Afgelopen woensdag was er een politiecontrole op de #N366. Boetes voor onder meer vasthouden telefoon, geen geldig… https://t.co/ZEvW87h29W

24 hours ago Retweeten Antwoorden

N366_Veilig
Vanavond en vannacht (20.00-06.00 uur) is de #N366 tussen #NieuwePekela en #Veendam afgesloten. Volg de omleidings… https://t.co/2v4R2JsEKA

1 days ago Retweeten Antwoorden