Blijf op de hoogte van de voortgang!

 

Home Nieuws

Start werkzaamheden aansluiting N366-N391 en ‘Samen wegwerken’


28-09-2017

Vanmiddag gaven gedeputeerden Fleur Gräper-van Koolwijk van de provincie Groningen en Henk Brink van de provincie Drenthe het officiële startsein van de werkzaamheden aan de aansluiting van de provinciale wegen N366 en N391. Tegelijkertijd startte de nieuwe campagne ‘Samen wegwerken’. Bij de start waren ook wethouders Giny Luth (gemeente Vlagtwedde) en Robert Kleine (gemeente Emmen) aanwezig.

 

Met één druk op de knop bliezen de gedeputeerden een grote oranje veiligheidspilon op. Ze deden dat bij de aansluiting van de provinciale wegen N366 en N391. Die rotonde wordt de komende tijd omgebouwd tot ongelijkvloerse kruising. De pilon is het boegbeeld van de campagne ‘Samen wegwerken’ en is de komende tijd ook bij andere wegwerkzaamheden te zien.

 

Nieuwe aansluiting

De N391 is de provinciale weg van Emmen naar Ter Apel. De N366 sluit vanuit het noorden (Stadskanaal) nu nog met een rotonde rechtstreeks aan op de N391. De rotonde wordt vervangen door een ongelijkvloerse kruising om zo de verkeersveiligheid en doorstroming van het verkeer te verbeteren. De bouw van de nieuwe kruising is onderdeel van het Drentse project ‘N391 Veilig en Snel’ en sluit aan op het Groningse project ‘N366 Veilig’.
 

‘Samen wegwerken’
Wegwerkzaamheden zijn voor veel mensen een doorn in het oog. Want vaak betekent het langzamer rijden of een omleidingsroute volgen. Niet iedereen houdt zich aan deze aangepaste verkeersregels en dat kan zorgen voor onveilige situaties. Om die reden startte vandaag ook de campagne ‘Samen wegwerken’. De campagne is een initiatief van de wegbeheerders in Noord-Nederland, de politie, het Openbaar Ministerie en de brancheorganisaties Bouwend Nederland, CUMELA Nederland, MKB Infra en TLN. Zij merken dat de veiligheid bij wegwerkzaamheden verbeterd kan worden. De campagne richt zich op wegwerkers en weggebruikers. Zij kunnen de campagne de komende tijd zien en horen via radioreclame, posters, artikelen in vaktijdschriften en in huis-aan-huis bladen. Ook staan er bij wegwerkzaamheden speciale snelheidsdisplays. Kijk voor meer informatie op www.samenwegwerken.nl of op www.facebook.com/samenwegwerken.

 

Planning
De aanleg van de nieuwe kruising duurt tot en met de zomer van 2018. Tijdens de werkzaamheden kunt u bijna altijd gebruik blijven maken van de aansluiting. De weg wordt alleen een aantal nachten afgesloten. Klik hier voor meer informatie over de werkzaamheden of kijk op www.n391.nl.

← terug

N366 Veilig op twitter

Hendrik Buseman
@N366_Veilig @vbdrenthe @ProvDrenthe Als u geen viaduct kunt regelen dan is een tunnel ook goed hoor ????. Er staat al… https://t.co/j9e5pnn7Gn

6 days ago Retweeten Antwoorden

N366_Veilig
@112kanaalstreek @vbdrenthe @ProvDrenthe De vragenlijst gaat over verkeersgedrag op deze wegen. Zeker nuttig om in… https://t.co/B4mkxTi3fT

6 days ago Retweeten Antwoorden