Blijf op de hoogte van de voortgang!

 

Home Nieuws

Kruising Westerstraat klaar? Check!


27-11-2017

De werkzaamheden aan de kruising bij de Westerstraat verliepen vlot. Zelfs zo vlot dat aannemer BAM Infra een paar weken eerder klaar is dan verwacht werd. De komende weken voert BAM de afrondende werkzaamheden uit, zoals het opruimen van de tijdelijke hoofdrijbaan, het afwerken van de bermen en het opruimen van het bouwterrein. Het verkeer op de N366 ondervindt hier geen hinder van.

 

De kruising bij de Westerstraat is als een van de laatste gelijkvloerse kruisingen op de N366 ongelijkvloers gemaakt. Er liggen nieuwe op- en afritten van en naar de N366 die door middel van rotondes op de A.G. Wildervanckweg zijn aangesloten. Daarnaast is er ook een nieuw viaduct gebouwd waar het doorgaande verkeer op de N366 overheen rijdt.

 

Duurzame aanpak

De aanpak van de Westerstraat was een bijzondere. Er zijn namelijk drie duurzame maatregelen genomen. BAM heeft allereerst speciaal asfalt gestort. Dat asfalt is gemaakt van gerecyclede stenen. Het voordeel hiervan is dat er minder stenen zijn afgegraven en dus ook minder stenen getransporteerd hoefden te worden. Ten tweede staan er langs de nieuw aangelegde parallelweg en het fietspad bij de Westerstraat lantaarnpalen met LED-verlichting. Deze verbruiken minder stroom dan gewone verlichting. Tot slot is het viaduct ook op een slimme manier aangelegd. Bij de overgang van het viaduct naar de hoofrijbaan is gebruikgemaakt van een voegloze overgang. Dat rijdt stiller en het vergt minder onderhoud.   

 

Naam viaduct

Zo’n nieuw viaduct verdient natuurlijk ook een passende naam. De provincie Groningen schreef daarom een prijsvraag uit en riep alle inwoners op een mooie naam voor het viaduct te bedenken. De naam werd op vrijdag 1 december bekend gemaakt. Lees hier meer over de nieuwe naam. 

 

Kijk voor meer informatie over de kruising bij de Westerstraat op de projectpagina.

← terug

N366 Veilig op twitter

Marianne
@N366_Veilig Loopt alles volgens schema? Weg maandag weer open?

8 days ago Retweeten Antwoorden

N366_Veilig
@djidee @Teamverkeer_NN Dat klopt hoor, dat is de situatie bij normaal verkeer! Omdat veel mensen de route nu als s… https://t.co/ivUG8ISFBL

23 days ago Retweeten Antwoorden