Blijf op de hoogte van de voortgang!

 

Home Nieuws

Bob rijdt ook in de winter


30-11-2017

Dat Bob geen druppel drinkt, dat weten de meeste mensen wel. Toch blijkt het nog wel lastig te zijn om ook niet één glaasje te drinken. Met de feestdagen voor de deur is een campagne over dit thema extra toepasselijk. Om die reden start half december de campagne van het Rijk ‘Ben je Bob, zegt het hardop!’. De provincie Groningen ondersteunt de campagne.

 

Het Rijk zet tijdens de campagneperiode radio- en tv-spots in om aandacht te vragen voor het onderwerp. Daarnaast kunt u de campagne ook zien via online reclame, posters en borden langs de weg.

 

Alcohol en verkeer gaan niet samen

Uit cijfers van Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) blijkt dat er nog steeds veel ongelukken gebeuren doordat mensen met een slok op achter het stuur stappen. Vooral mannen en jongeren tussen de 18 en 24 jaar zijn hierbij betrokken. Dat komt bijvoorbeeld doordat ze tijdens een feestje, in de sportkantine of op een evenement door de gezellige sfeer toch in de verleiding komen om alcohol te drinken. Ook al hebben ze zich voorgenomen dat niet te doen. Uit onderzoek blijkt ook dat Bob zich beter aan de afspraak houdt om niet te drinken, zodra hij of zij die intentie kenbaar maakt aan de omgeving. Wie er toch voor kiest met alcohol op aan het verkeer deel te nemen, zet zijn eigen leven én dat van anderen op het spel.   

← terug

N366 Veilig op twitter

MartijnFSnl
@djidee @N366_Veilig Dat dachten ze hier ook: https://t.co/LcUvPEqr1l door bevriezing was de grond keihard. Uiteind… https://t.co/80mKCNC7PO

4 days ago Retweeten Antwoorden

Ide Koops
@MartijnFSnl @N366_Veilig Hangt ook van de soort berm en het weer af... Maar veel is het niet. Kielsterachterweg is het een meter of 5

4 days ago Retweeten Antwoorden