Blijf op de hoogte van de voortgang!

 

Home Nieuws

Politie controleert bestel- en vrachtverkeer


08-03-2018

Op dinsdag 6 maart hield de politie samen met de douane, Koninklijke Marechaussee en Veilig Verkeer Nederland een grote verkeerscontrole op de N366. Hierbij controleerde de politie met name het bestel- en vrachtverkeer en auto’s met aanhangers. Daarnaast liet de politie 242 bestuurders een blaastest uitvoeren ter controle op rijden onder invloed van alcohol.

 

In totaal heeft de politie 30 bekeuringen uitgeschreven bij de controle, die plaatsvond tussen de aansluiting met de N391 en de Duitse grens. De overtredingen waren onder meer overbelading, een ongekeurde tachograaf, losliggende lading en scherp uitstekende delen bij een landbouwvoertuig. Tijdens de controle werden ook te hard rijdende passanten staande gehouden. Vier bestuurders werden bekeurd voor meer dan 40 kilometer per uur te hard rijden.

 

Alcoholcontrole

De politie liet 242 bestuurders blazen. Eén van hen bleek een te hoog alcoholpromillage te hebben en kreeg hiervoor een boete. Veilig Verkeer Nederland (VVN) was aanwezig bij de controle om de bestuurders aan te spreken over het gebruik van alcohol en deelde Bob-sleutelhangers uit.

← terug