Blijf op de hoogte van de voortgang!

 

Home Nieuws

Inhalen op de N366? Niet bij een doorgetrokken streep!


02-05-2018

Een lange, rechte weg. Vrachtwagen voor je. Geen tegenligger te zien. Het schiet door je hoofd: ‘Even snel inhalen kan hier wel, ondanks de doorgetrokken streep.’ Dat dachten de mensen die de afgelopen jaren een ongeluk kregen na een inhaalactie op de N366, ook. Maar niets is minder waar. Want op de N366 is het op veel delen levensgevaarlijk om in te halen. Dat bewijzen de ongevalscijfers wel.

 

Op delen van de N366 is het verboden om in te halen, te zien aan de doorgetrokken witte streep. Dat verbod geldt niet voor niets. Simon Redmeyer van politie Ommelanden Midden vertelt over zijn ervaringen met inhalers op de N366.

 

Ongevallen

“Dat inhalen op sommige delen van de N366 levensgevaarlijk is, heb ik een paar keer met eigen ogen moeten zien,” vertelt Redmeyer. “Een frontale botsing of een auto die in de sloot belandde, waren allebei het gevolg van iemand die ervan overtuigd was dat hij wel even kon inhalen. Maar dat bleek niet te kunnen. De ongevallen hadden een fatale afloop voor de bestuurder.”

 

Schrikreactie

Redmeyer: “Wat je ook wel eens ziet, is dat weggebruikers tijdens het inhalen schrikken van een tegenligger die er ineens aankomt. Daardoor gaan ze heel abrupt sturen en kunnen ze in de berm, tegen een boom of in de sloot belanden. Of ze hebben na het inhalen moeite om terug in te voegen op hun eigen rijbaan. Als er dan met 100 km/uur tegenliggers op je af komen, is de kans op een botsing groot. En botsingen met zo’n snelheid eisen vaak levens.”

 

Doorgetrokken streep

“In het verleden zijn er een aantal heel ernstige ongelukken gebeurd op het wegvak tussen Veendam en Nieuwe Pekela. Daar was inhalen toen nog toegestaan. Omdat uit de ongevallencijfers en uit de ervaring van de politie bleek dat inhalen daar niet veilig is, is het daar nu verboden om in te halen. Weggebruikers kunnen dat zien aan de doorgetrokken witte streep. Die streep zit er dus nooit voor niets. Er is goed nagedacht over waar je wel niet mag inhalen. Op de weggedeelten waar een doorgetrokken streep staat, is het simpelweg niet mogelijk om veilig in te halen. Doe het daarom ook echt niet.”

← terug

N366 Veilig op twitter

N366_Veilig
De Drieborghweg in Veendam is vanwege werkzaamheden pas afgesloten vanaf 17 juni en niet zoals eerder gemeld vanaf… https://t.co/CH7n30juYc

15 days ago Retweeten Antwoorden

N366_Veilig
Op de #N366 rijd je #MONO: ongestoord onderweg, zonder afleiding van bijvoorbeeld de mobiele telefoon. Daarom staan… https://t.co/AlTEqKhbGp

22 days ago Retweeten Antwoorden