Blijf op de hoogte van de voortgang!

 

Home Nieuws

Werkzaamheden aansluiting N366-N391 in volle gang


02-05-2018

De N366 en de N391 (Ter Apel – Emmen) sluiten op dit moment op elkaar aan met een rotonde. Om de doorstroming op de N366 en N391 te verbeteren, wordt in plaats van deze rotonde een ongelijkvloerse kruising aangelegd. De werkzaamheden zijn in volle gang.

 

Sinds de zomer van 2017 wordt er gewerkt aan de aansluiting. Nadat de voorbereidende werkzaamheden in augustus 2017 klaar waren, is de aannemer gestart met de daadwerkelijke aanleg van de nieuwe aansluiting. Begin augustus 2018 zijn de werkzaamheden klaar en gaat de ongelijkvloerse kruising open.

 

Tijdelijke rotonde

Wie hier geregeld langskomt, krijgt steeds beter een beeld van hoe de aansluiting eruit komt te zien. De eerste delen van de nieuwe aansluiting zijn namelijk al zichtbaar. Daarnaast zijn er aanpassingen aan de huidige weg gedaan. Zo is er een tijdelijke rotonde aangelegd die ruimte maakt voor de nieuwe aansluiting en het viaduct. Rondom die tijdelijke rotonde is de snelheidslimiet verlaagd naar 50 km/uur.

 

Nachtelijke afsluitingen

Om veilig en vlot door te kunnen werken, wordt de weg een aantal keren ’s nachts afgesloten. Daardoor  hebben zo weinig mogelijk weggebruikers last van de werkzaamheden. Tijdens onder meer de nachten van 4 op 5 juni, 6 op 7 juli en 12 op 13 juli is de weg afgesloten. Weggebruikers kunnen omrijden via Duitsland. Informatie over de afsluitingen en over de omleidingsroute, wordt een aantal weken voor de afsluitingen via deze website en via www.provincie.drenthe.nl/N391 bekendgemaakt. Begin augustus zijn de werkzaamheden klaar en gaat de nieuwe aansluiting open.

← terug

N366 Veilig op twitter

N366_Veilig
?????? | Vanaf dinsdag 6 april wordt de Onstwedderweg tussen de rotonde Pekela-Zuid en de Nieuwe Zuideraanleg afgeslot… https://t.co/3rH3bCWRFA

8 days ago Retweeten Antwoorden

N366_Veilig
?????? | Op dinsdag 6 april starten de werkzaamheden aan de parallelweg van de N366 tussen Pekela en Alteveer. De maxi… https://t.co/KUIjf6HhBA

14 days ago Retweeten Antwoorden