Blijf op de hoogte van de voortgang!

 

Home Nieuws

Wegvak Nieuwe Pekela – Stadskanaal bijna klaar voor verbreding


02-05-2018

De wegvakken Nieuwe Pekela-Alteveer en Alteveer-Stadskanaal worden breder gemaakt. Hierdoor is de kans straks kleiner dat er een auto van de weg raakt. Om de verbreding te realiseren, zijn er de afgelopen maanden voorbereidingen getroffen. Zo zijn er al bomen gekapt en sloten gegraven en gedempt. Zodra alle voorbereidingen zijn getroffen, kunnen de eerste werkzaamheden van de verbreding in september 2018 van start.

 

Om de werkzaamheden veilig en vlot te laten verlopen, wordt de N366 een aantal keren afgesloten voor al het verkeer. Zo gaat de weg tussen Alteveer en Stadskanaal op maandag 1 oktober voor ongeveer vijf weken volledig dicht. In de weken hiervoor vinden er ook werkzaamheden plaats en zal er een snelheidsbeperking gelden. De N366 zal bij Nieuwe Pekela na verloop van tijd ook een aantal weekenden gestremd moeten worden. De aannemer brengt dan nieuw asfalt en nieuwe geluidsschermen aan. Wanneer dit precies is, is nog niet bekend. Houd u hiervoor de website van N366 Veilig en het Twitteraccount @N366_Veilig in de gaten.

 

Laatste voorbereidingen

Het laatste werk dat van start gaat is het werk ten zuiden van Alteveer. Daar is de provincie de komende tijd nog bezig met voorbereidende werkzaamheden, zoals het graven van een nieuwe sloot en het dempen van een oude. Zodra dit klaar is, kunnen ook daar de werkzaamheden van de verbreding van start. De verbreding tussen Pekela en Alteveer wordt na verwachting in het najaar van 2019 uitgevoerd. 

 

Verbeteren verkeersveiligheid

De N366 wordt tussen Nieuwe Pekela en Stadskanaal verbreed om de verkeersveiligheid te verbeteren. Door de wegvakken zo’n 1,10 meter breder te maken (van 7,50 naar 8,60 meter), raken er straks minder gemakkelijk voertuigen van de weg af. Tussen Nieuwe Pekela en Alteveer krijgt de huidige rijbaan aan beide kanten een stukje erbij. Tussen Alteveer en Stadskanaal wordt de weg voornamelijk aan de westzijde verbreed.

← terug

N366 Veilig op twitter

Sande® ??
@N366_Veilig Hoi, de rotondes bij binnenkomst Veendam liggen er een paar jaar. Wanneer komen hier rijbaanscheidinge… https://t.co/B2yQ9APa2s

6 days ago Retweeten Antwoorden

N366_Veilig
Vanaf ma 10 mei, 7.00 uur is de parallelweg langs de N366 tussen Pekela en Alteveer gestremd voor alle verkeer. De… https://t.co/YAHxH5hLHE

44 days ago Retweeten Antwoorden