Blijf op de hoogte van de voortgang!

 

Home Nieuws

Provincie vraagt aandacht voor snelheid bij werkzaamheden aan N366


06-07-2018

De N366 wordt omgebouwd tot een volwaardige autoweg, waar 100 km/uur gereden mag worden. Maar voor het zover is, vinden er op diverse plekken nog werkzaamheden plaats. Bij die werkzaamheden geldt een verlaagde maximumsnelheid. Het is belangrijk dat iedereen zich aan de verlaagde snelheidslimiet houdt. Daarom vraagt de provincie de komende periode extra aandacht voor snelheid bij werkzaamheden langs de N366.

 

Het eerste werk waarbij extra aandacht wordt gevraagd voor snelheid, is bij de kruising tussen de N366 en N391. Op dit moment wordt deze kruising verbouwd tot een ongelijkvloerse aansluiting. De kruising wordt eind juli geopend, maar tot begin augustus geldt er een snelheidsbeperking. Er wordt namelijk nog in de bermen gewerkt. Het is belangrijk dat iedereen zich aan deze limiet houdt. Zo kunnen de wegwerkers hun werk veilig uitvoeren.

 

Extra controles

De provincie stimuleert weggebruikers op verschillende manieren om zich aan de snelheid te houden. Zo staan er displays langs de weg die weggebruikers confronteren met hun rijsnelheid. Ook houdt de politie extra controles op de provinciale weg. Daarnaast is er een voorlichtingsteam in het centrum van Ter Apel dat mensen uitlegt waarom het belangrijk is om je aan de snelheidslimiet te houden, speciaal bij wegwerkzaamheden. De weggebruikers krijgen als reminder een pakje kauwgom cadeau. Daarop vertellen wegwerkers waarom het voor hen belangrijk is dat weggebruikers zich aan de limiet houden.

 

Samen wegwerken
Wegbeheerders en brancheorganisaties in de wegenbouw vinden dat de veiligheid bij wegwerkzaamheden verbeterd kan worden. Ze hebben daarom de handen ineen geslagen en zijn de campagne ‘Samen wegwerken’ gestart. Ook bij de acties op de N366 wordt de campagne ‘Samen wegwerken’ ingezet. Zo zorgen we er samen voor dat de werkzaamheden aan de N366 veilig en vlot kunnen verlopen.

← terug

N366 Veilig op twitter

N366_Veilig
?????? | Vanaf dinsdag 6 april wordt de Onstwedderweg tussen de rotonde Pekela-Zuid en de Nieuwe Zuideraanleg afgeslot… https://t.co/3rH3bCWRFA

8 days ago Retweeten Antwoorden

N366_Veilig
?????? | Op dinsdag 6 april starten de werkzaamheden aan de parallelweg van de N366 tussen Pekela en Alteveer. De maxi… https://t.co/KUIjf6HhBA

14 days ago Retweeten Antwoorden