Blijf op de hoogte van de voortgang!

 

Home Nieuws

Nieuw knooppunt N366-N391 geopend


20-07-2018

Het nieuwe knooppunt waar de N366 en de N391 op elkaar aansluiten, is op vrijdag 20 juli feestelijk geopend. Omdat de werkzaamheden spoedig zijn verlopen, kon het verkeer een paar dagen eerder al gebruik maken van de nieuwe aansluiting. Bij de officiële opening vrijdag is de naam van het nieuwe viaduct onthuld.

 

De opening was een feestelijk moment, waarbij Henk Brink (gedeputeerde provincie Drenthe) en Rob Bosma (hoofd Beheer en Onderhoud, namens gedeputeerde provincie Groningen Fleur Gräper-van Koolwijk) een openingshandeling verrichtten. Ook wethouders Harrie Brunen (gemeente Westerwolde) en René van der Weide (gemeente Emmen) waren bij dit moment aanwezig.

 

Huttenas

Tijdens de openingshandeling werd de naam van het nieuwe viaduct bekendgemaakt: Huttenas. Huttenas is vanouds de naam van het veld waar het viaduct nu is gebouwd. De naam is gekozen aan de hand van een prijsvraag die de provincie Drenthe heeft uitgeschreven. Bij die prijsvraag konden inwoners uit de omgeving van het viaduct namen aandragen. Mevrouw T. Ensing-Jeurink heeft met het indienen van de naam Huttenas de prijsvraag gewonnen.

 

Snelheidsbeperking

Het nieuwe knooppunt is al wel open, maar dat betekent nog niet dat de werkzaamheden helemaal klaar zijn. Tot begin augustus zijn er nog afrondende werkzaamheden in de bermen van het nieuwe knooppunt. Daarom blijft de snelheidslimiet van 50 km/uur nog twee weken van kracht.

← terug

N366 Veilig op twitter

Herman Offereins
@N366_Veilig 5 minuten extra is erg optimistisch. Zolang Google de Zuidwending blijft aangeven als alternatieve rou… https://t.co/yjEj1m5Ijq

8 days ago Retweeten Antwoorden

N366_Veilig
Mist, zware regenval, laagstaande zon... Hoe kun je je als automobilist wapenen tegen de herfst? Paul van de Wegenw… https://t.co/OvVSufCXrB

11 days ago Retweeten Antwoorden