Blijf op de hoogte van de voortgang!

 

Home Nieuws

Vaker schade met slimme auto's


04-09-2018

Bestuurders van auto’s met veiligheidsopties rijden vaker schade dan bestuurders van auto’s zonder deze opties. Het gaat om auto’s met parkeersensoren voor en achter, rijstrookassistentie en remassistentie.

 

In de periode 2011-2017 zijn 10.000 schade-auto’s onderzocht door Automotive Insiders en bureau Oude Essink Business-Advies. Daaruit bleek dat de jaarlijkse kans op schade voor bestuurders van ‘slimme’ auto’s 23% is, tegenover 14% voor automobilisten die geen hulp krijgen van hun auto.

 

Te veel vertrouwen
De grotere kans op schade wordt waarschijnlijk veroorzaakt door twee factoren. Allereerst zijn de systemen nieuw en daardoor nog niet uitontwikkeld. Maar ook de bestuurder zelf vergroot de kans op schade. Bestuurders moeten vaak wennen aan alle piepjes en lampjes in de nieuwe auto. Autodealers en leasemaatschappijen geven soms te weinig uitleg hierover. Daarnaast vertrouwen bestuurders mogelijk teveel op de veiligheidshulpen. Dit was bijvoorbeeld ook het geval bij de introductie van winterbanden; bestuurders gingen toen onterecht harder rijden in sneeuw of ijzel.

 

Alert
Mocht uw auto zijn uitgerust met allerlei veiligheidsopties, wees u er dan van bewust dat het slechts hulpmiddelen zijn. Blijf zelf altijd alert. Zorg er daarnaast voor dat u goed weet hoe de veiligheidsopties werken, zodat u tijdens het rijden niet wordt overrompeld door de opties.

← terug

N366 Veilig op twitter

N366_Veilig
In het noorden van het land geldt code geel, dus kijk goed uit als je de weg op gaat en hou het weerbericht in de g… https://t.co/px7lPhfh8I

9 days ago Retweeten Antwoorden

N366_Veilig
Politie houdt tijdens feestdagen extra controles op drank en drugs in verkeer https://t.co/jx2g3xd60i

27 days ago Retweeten Antwoorden