Blijf op de hoogte van de voortgang!

 

Home Nieuws

Provincie en gemeente vragen bewoners Veenhofsweg mee te denken over sluipverkeer


19-09-2018

Op donderdagavond 4 oktober organiseren de gemeente Stadskanaal en de provincie Groningen een bewonersavond in Alteveer. Tijdens die avond gaan de provincie en gemeente in gesprek met bewoners van de Veenhofsweg en Poortmanswijk. Doel van de avond is om na te gaan hoe sluipverkeer over deze gemeentelijke wegen ontmoedigd kan worden, als de N366 tussen Alteveer en Stadskanaal wordt afgesloten vanwege werkzaamheden. Bewoners van de Veenhofsweg en Poortmanswijk hebben een persoonlijke uitnodiging ontvangen voor deze avond. Ook overige bewoners van Alteveer die mee willen denken over het tegengaan van sluipverkeer, kunnen zich aanmelden voor de bijeenkomst. Opgave voor de avond kan via info@n366veilig.nl.

 

Vanaf oktober 2018 wordt de N366 tussen Alteveer en Stadskanaal verbreed. Daarvoor wordt de weg voor een aantal weken volledig afgesloten. Het verkeer wordt dan omgeleid. De omleidingsroute is echter niet de kortste route. Dat komt doordat sommige wegen niet geschikt zijn om het verkeer van de N366 overheen te leiden.

 

Veenhofsweg

Vooral de Veenhofsweg, die parallel loopt aan de N366, lijkt een aantrekkelijke alternatieve route. Maar de smalle weg is niet berekend op veel verkeer. Verkeer dat elkaar tegemoet komt, kan elkaar er nauwelijks passeren. En er rijden bovendien veel (kwetsbare) fietsers. Ook staan direct aan de weg huizen. Daarom kan het verkeer van de N366 niet over deze weg rijden.

 

Bewonersbijeenkomst 4 oktober

De provincie en gemeente willen er alles aan doen om te voorkomen dat er sluipverkeer over de Veenhofsweg gaat rijden. Bewoners kunnen daarbij helpen. Daarom is er op 4 oktober een bewonersoverleg. Inwoners van Alteveer en andere omwonenden die willen meedenken om sluipverkeer tegen te gaan, zijn hiervoor van harte uitgenodigd. De bijeenkomst vindt plaats in de Drijscheer in Alteveer, vanaf 19.30 uur. Opgave voor de avond kan via info@n366veilig.nl.

 

Informatie

De bewonersavond is bedoeld om te praten over manieren waarop we sluipverkeer tegen kunnen gaan. De avond is uitdrukkelijk niet bedoeld om informatie over de werkzaamheden zelf te geven. Voor uitleg en informatie over de werkzaamheden, worden (later) andere informatieavonden georganiseerd.

← terug

N366 Veilig op twitter

N366_Veilig
RT @provgroningen: De N366 is weer vrijgegeven voor het verkeer. @N366_Veilig @GemWesterwolde

7 days ago Retweeten Antwoorden

Provincie Groningen
De N366 is weer vrijgegeven voor het verkeer. @N366_Veilig @GemWesterwolde

7 days ago Retweeten Antwoorden