Blijf op de hoogte van de voortgang!

 

Home Nieuws

N366 Alteveer – Stadskanaal dicht van 12 november tot 10 december


08-11-2018

De N366 tussen Alteveer en Stadskanaal is afgesloten voor al het verkeer van maandag 12 november tot maandag 10 december. De afsluiting van de weg is nodig, omdat de weg wordt verbreed. Daardoor wordt de verkeersveiligheid verbeterd. Door de weg breder te maken, is de kans namelijk kleiner dat een auto van de weg raakt. Weggebruikers moeten tijdens de afsluiting de aangegeven omleidingsroutes volgen en niet de navigatie. Zet de navigatie daarom uit.

 

Ter plekke staan borden met de omleidingsroutes. Een kaartje met de omleidingsroutes kunt u hieronder downloaden. De omleidingsroutes zijn niet de kortste routes omdat niet alle routes geschikt zijn voor het vele en grote verkeer van de N366.

 

Route gestremd

Vooral de Veenhofsweg (parallel aan de N366) lijkt een aantrekkelijke alternatieve route. Maar de smalle weg is niet berekend op veel verkeer. Verkeer dat elkaar tegemoet komt, kan elkaar er nauwelijks passeren. Er rijden bovendien veel fietsers. Ook staan direct aan de weg huizen. Daarom zijn de Veenhofsweg, Alteveersterweg en Poortmanswijk tijdens de werkzaamheden aan de N366 gestremd voor doorgaand verkeer. De route kan alleen gebruikt worden door bewoners van de genoemde wegen en door fietsers. Naast dat de route gestremd is voor doorgaand verkeer, vinden in dezelfde periode ook werkzaamheden plaats aan de genoemde drie wegen. Doordat het verkeer van de N366 niet over de alternatieve route kan rijden, kan de schooljeugd veilig over de Veenhofsweg en Alteveersterweg blijven fietsen.

 

Lijnbus

Door de afsluiting kan de reguliere bus lijn 14 niet naar Alteveer rijden. Om ervoor te zorgen dat Alteveer toch bereikbaar blijft met het openbaar vervoer, zet Qbuzz een pendelbus in tussen Alteveer en Onstwedde. Meer informatie daarover vindt u op de website van Qbuzz.

 

Samen wegwerken

De N366 wordt afgesloten, zodat de wegwerkers veilig aan de slag kunnen met de verbreding. Dat is belangrijk, want uit onderzoek blijkt dat wegwerkers in Nederland zich regelmatig onveilig voelen tijdens hun werk. Om de veiligheid bij wegwerkzaamheden te vergroten, hebben de drie noordelijke provincies, Rijkswaterstaat, de politie en het Openbaar Ministerie de handen ineen geslagen met de campagne ‘Samen wegwerken’. De campagne wordt bij wegwerkzaamheden in Groningen, Friesland en Drenthe ingezet om aandacht te vragen voor veilig gedrag van weggebruikers en wegwerkers. Meer informatie en tips staan op facebook.com/samenwegwerken en op samenwegwerken.nl.

 

Klik op het kaartje voor een vergroting

← terug

N366 Veilig op twitter

N366_Veilig
Vanaf ma 10 mei, 7.00 uur is de parallelweg langs de N366 tussen Pekela en Alteveer gestremd voor alle verkeer. De… https://t.co/YAHxH5hLHE

3 days ago Retweeten Antwoorden

N366_Veilig
?????? | Vanaf dinsdag 6 april wordt de Onstwedderweg tussen de rotonde Pekela-Zuid en de Nieuwe Zuideraanleg afgeslot… https://t.co/3rH3bCWRFA

32 days ago Retweeten Antwoorden