Blijf op de hoogte van de voortgang!

 

Home Nieuws

Weggezakte verkeerskennis opfrissen? Nieuwe website biedt hulp


07-11-2018

Wat betekent de groene streep op een weg? Wanneer zet je je mistlampen aan? En welke verkeersregels zijn er eigenlijk bijgekomen de afgelopen jaren? Veilig Verkeer Nederland (VVN) merkt dat bij veel weggebruikers de kennis over verkeersregels is weggezakt. Daarom lanceert VVN de website verkeersregels.vvn.nl. Deze site helpt weggebruikers om hun kennis bij te spijkeren.

 

Een paar jaar geleden lanceerde VVN al de ‘opfriscursus’. Dat is een verkeersquiz waarin weggebruikers hun kennis over verkeersregels kunnen opfrissen. Uit de reacties op die quiz bleek dat er veel behoefte was uitleg van verkeersregels. Daarnaast krijgt VVN ook regelmatig vragen binnen van weggebruikers die bijvoorbeeld niet snappen waarom ze een boete hebben gekregen. Al met al reden genoeg voor een website waar je je kennis over verkeersregels kunt bijspijkeren.

 

Vragen stellen

Op de nieuwe website verkeersregels.vvn.nl staat onder andere informatie over de betekenis van verkeersborden en uitleg over verkeersregels. Daarnaast kunnen bezoekers een vraag stellen, waar ze direct antwoord op krijgen. Ook staat op de website een overzicht van verkeersregels die de afgelopen jaren zijn veranderd.

← terug

N366 Veilig op twitter

Dick Swiers ??????????????
@PerGunnarBerend @N366_Veilig Als je vanaf Groningen komt kan je ook bij Meeden er af en dan zo naar Oude Pekela. ????

21 hours ago Retweeten Antwoorden

Dick Swiers ??????????????
@PerGunnarBerend @N366_Veilig Dat zou raar zijn toch?

21 hours ago Retweeten Antwoorden