Blijf op de hoogte van de voortgang!

 

Home Nieuws

Bomenplant tussen Alteveer en Stadskanaal vanaf 18 maart


13-03-2019

Langs de N366 tussen Alteveer en Stadskanaal worden de komende tijd nieuwe bomen en struiken geplant. De werkzaamheden vinden plaats van 18 maart tot eind april. Gedurende die periode kan het verkeer gewoon van de weg gebruik blijven maken. Wel geldt er van 9.00-15.00 uur een beperkte snelheidslimiet van 70 km/uur en moeten weggebruikers rekening houden met in- en uitvoegend werkverkeer.

 

Afgelopen november is de N366 tussen Alteveer en Stadskanaal breder gemaakt. Daarom zijn de bomen langs dat weggedeelte weggehaald. Om het  oorspronkelijke karakter van het gebied te benadrukken, worden er weer nieuwe bomen en struiken langs de weg geplant. De nieuwe bomen komen verder van de weg af te staan, wat de verkeersveiligheid verbetert.

 

Verschillende soorten

In totaal komen er zo’n vijfhonderd nieuwe bomen van acht verschillende soorten. Door verschillende soorten te planten, zijn de bomen minder kwetsbaar voor ziektes en kunnen verschillende soorten insecten er van profiteren. Ook worden er zo’n 700 struiken geplant. Een deel van die struiken blijft in de winter groen.

← terug

N366 Veilig op twitter

N366_Veilig
#N366 tussen #Alteveer en #Stadskanaal: vanaf komende maandag worden er nieuwe bomen geplant langs de weg. Verkeer… https://t.co/0RrKtH3G1h

4 days ago Retweeten Antwoorden

N366_Veilig
De werkzaamheden tussen Veendam-Nieuwe Pekela gaan komend wederom niet door vanwege het slechte weer. https://t.co/jNEc9yu6dy

5 days ago Retweeten Antwoorden