Blijf op de hoogte van de voortgang!

 

Home Nieuws

Bomenplant tussen Alteveer en Stadskanaal gestart


13-03-2019

Langs de N366 tussen Alteveer en Stadskanaal worden de komende tijd nieuwe bomen en struiken geplant. De voorbereidende werkzaamheden zijn maandag 18 maart gestart. De daadwerkelijke bomenplant begint maandag 25 maart en duurt tot eind april. Gedurende die periode kan het verkeer gewoon van de weg gebruik blijven maken. Wel geldt er van 9.00-15.00 uur een beperkte snelheidslimiet van 70 km/uur en moeten weggebruikers rekening houden met in- en uitvoegend werkverkeer.

 

Afgelopen november is de N366 tussen Alteveer en Stadskanaal breder gemaakt. Daarom zijn de bomen langs dat weggedeelte weggehaald. Om het  oorspronkelijke karakter van het gebied te benadrukken, worden er weer nieuwe bomen en struiken langs de weg geplant. De nieuwe bomen komen verder van de weg af te staan, wat de verkeersveiligheid verbetert.

 

Verschillende soorten

In totaal komen er zo’n vijfhonderd nieuwe bomen van acht verschillende soorten. Door verschillende soorten te planten, zijn de bomen minder kwetsbaar voor ziektes en kunnen verschillende soorten insecten er van profiteren. Ook worden er zo’n 700 struiken geplant. Een deel van die struiken blijft in de winter groen.

← terug

N366 Veilig op twitter

N366_Veilig
RT @provgroningen: De N366 is weer vrijgegeven voor het verkeer. @N366_Veilig @GemWesterwolde

7 days ago Retweeten Antwoorden

Provincie Groningen
De N366 is weer vrijgegeven voor het verkeer. @N366_Veilig @GemWesterwolde

7 days ago Retweeten Antwoorden