Blijf op de hoogte van de voortgang!

 

Home Nieuws

Weekendafsluiting en langdurige afsluiting op- en afritten Veendam-Nieuwe Pekela


16-05-2019

Aannemersbedrijf Gebr. van der Lee start met werkzaamheden aan verschillende op- en afritten op het traject Veendam – Nieuwe Pekela. Daarom is de N366 tussen Veendam en Nieuwe Pekela volledig afgesloten in het weekend van 24-27 mei. Daarna blijven verschillende op- en afritten afgesloten vanwege de werkzaamheden.

 

De werkzaamheden aan de op- en afritten bij de Tonckelweg bij Veendam en bij Pekela worden gelijktijdig uitgevoerd. Door deze afsluitingen gelijktijdig te plannen, ondervinden bewoners en weggebruikers minder lang overlast van de werkzaamheden. Er gelden daardoor wel langere omleidingsroutes.

 

24 – 27 mei: weekendafsluiting N366 Veendam-Nieuwe Pekela

Van vrijdag 24 mei 18.00 uur tot maandag 27 mei 6.00 uur is de N366 tussen Veendam en Nieuwe Pekela afgesloten voor al het verkeer.

  • Op- en afritten Tonckelweg zijn dan afgesloten.
  • Op- en afritten Pekela zijn dan afgesloten, behalve de oprit vanaf Pekela (aansluiting N367) richting Stadskanaal; die blijft open.
  • Aansluiting Pekela Zuid blijft geheel open.

 

27 mei – 5 juli: afsluiting op- en afritten bij Veendam, Nieuwe Pekela en Pekela-Zuid; afsluiting Drieborghweg vanaf 17 juni

Vanaf 27 mei tot 5 juli blijft een aantal op- en afritten dicht, namelijk:

  • Noordelijke op- en afrit van de Tonckelweg bij Veendam (Ommelanderwijk / Zuidwending) is volledig afgesloten. De zuidelijke op- en afrit blijft open.
  • Zuidelijk op- en afrit bij Pekela (kruising N367) is volledig afgesloten. De noordelijke op- en afrit blijft open.
  • Op- en afrit bij Pekela-Zuid is afgesloten.

 

Daarnaast is de Drieborghweg in Veendam vanaf 17 juni afgesloten voor het verkeer, vanwege werkzaamheden.

 

Omleidingsroutes

Tijdens de afsluitingen gelden omleidingsroutes (zie kaartje onderaan dit nieuwsbericht). De routes worden met gele borden langs de weg aangegeven. De omleidingen zijn niet de kortste routes. Sommige kortere routes zijn namelijk niet geschikt voor het extra verkeer, bijvoorbeeld omdat er woningen met uitritten zijn en langzaam rijdend verkeer is. Door de werkzaamheden te combineren, de oprit bij Pekela-Zuid gedeeltelijk af te sluiten en doordat er gelijktijdig werkzaamheden aan de Drieborghweg plaatsvinden, wordt sluipverkeer ontmoedigd. 

 

Vanaf 27 mei gelden de volgende omleidingsroutes (klik voor vergroting): 

Extra bericht bestemmingsverkeer Pekela-Zuid

Voor verkeer van en naar Pekela is er een vlotte omleidingsroute via Alteveer, zoals in het kaartje hierboven is weergegeven. Bestemmingsverkeer naar Pekela-Zuid kan van een extra route via de afrit Pekela-Zuid gebruik maken. Naar aanleiding van overleg met de bewoners, is namelijk besloten dat op- en afrit Pekela-Zuid gedeeltelijk open blijf. Zo blijven bedrijven, evenementen en woningen bij Pekela-Zuid beter bereikbaar en beperken we de overlast voor omwonenden. De op- en afrit Pekela-Zuid kan gedurende de stremming als volgt gebruikt worden:

  • Vanaf Pekela-Zuid: verkeer kan van de oprit gebruik maken en rechts afslaan richting Alteveer. Verkeer kan niet links afslaan richting Veendam.
  • Richting Pekela-Zuid: verkeer vanaf Veendam kan bij Pekela-Zuid afslaan. Verkeer vanuit Alteveer kan niet afslaan bij Pekela-Zuid.

 

De op- en afrit mag alleen  gebruikt worden door bewoners van Pekela-Zuid en ander bestemmingsverkeer. Bezoekers van de jaarmarkt en het concours hippique kunnen ook van de op- en afrit gebruik maken. Overig verkeer moet van de aangegeven omleidingsroutes gebruik maken. De routes worden in de gaten gehouden door onder andere de gemeente en politie. Indien de route overlast veroorzaakt, kan hij gedurende de werkzaamheden aangepast worden.

← terug

N366 Veilig op twitter

N366_Veilig
RT @provgroningen: De N366 is weer vrijgegeven voor het verkeer. @N366_Veilig @GemWesterwolde

8 days ago Retweeten Antwoorden

Provincie Groningen
De N366 is weer vrijgegeven voor het verkeer. @N366_Veilig @GemWesterwolde

8 days ago Retweeten Antwoorden