Blijf op de hoogte van de voortgang!

 

Home Nieuws

N366 Pekela – Alteveer vijf weken dicht


07-05-2020

Van dinsdag 2 juni tot en met maandag 6 juli is de provinciale weg N366 vanaf de afslag Oude Pekela / Nieuwe Pekela Noord (aansluiting N367) tot de afslag Alteveer in beide richtingen gestremd. Verkeer tussen Stadskanaal en Veendam wordt omgeleid via Gieten (N33 en N34). Ter voorbereiding op deze stremming worden in mei ook delen van het onderliggend wegennet in Nieuwe Pekela gestremd.

 

In de maand mei bereidt aannemer HAZ Infra werkzaamheden aan de N366 voor. Daarom zijn de kruisingen bij Pekela Zuid van 11 tot en met 29 mei dicht. Vanaf 2 juni start de aannemer met de verbreding van de weg tussen Nieuwe Pekela en Alteveer. Daarom gaat de N366 daar dan vijf weken dicht. 

 

Langdurige stremming N366 Pekela-Alteveer
De N366 gaat dicht tussen de afslag Oude Pekela/Nieuwe Pekela Noord (de aansluiting met de N367) en Alteveer. De afsluiting begint op dinsdag 2 juni om 06.00 uur en duurt tot maandag 6 juli 7.00 uur. De N366 wordt aan beide kanten van de huidige rijbaan verbreed. Dit draagt bij aan de veiligheid van weggebruikers, omdat de kans kleiner is dat een auto van de weg raakt. Het asfalt wordt opnieuw aangebracht en er wordt deels geluidsreducerend asfalt aangebracht. 

 

Op- en afritten Pekela-Zuid en geluidsschermen
Naast het verbreden van de weg, worden de nieuwe op- en afritten bij Pekela-Zuid aangesloten. Op de plek waar de N366 het Pekelder Hoofddiep kruist, worden volledig nieuwe geluidsschermen aangebracht. De huidige schermen worden verwijderd en de fundering van de schermen wordt volledig vernieuwd. Met ingang van maandag 6 juli kan het verkeer gebruik maken van deze nieuwe op- en afritten.

 

Omleidingsroute
De impact van deze langdurige stremming is groot, er is namelijk geen korte omleidingsroute die geschikt is voor het verkeer van de N366. Daarom wordt het verkeer omgeleid langs Gieten, via de N33 en N34. Dit betekent een flinke omleiding voor verkeer tussen Veendam en Stadskanaal. Het verkeer moet rekening houden met een extra reistijd van 20 tot 25 minuten. Op onderstaande kaart wordt de omleidingsroute weergegeven. Vanaf 8 mei wordt deze omleiding aangekondigd met borden.

Bekijk hier de kaart op groot formaat.

 

Stremming onderliggend wegennet
Tussen 11 en 29 mei wordt de aansluiting Kruiselwerk – Ommelanderweg - Onstwedderweg afgesloten voor verkeer. De aannemer werkt dan aan het asfalteren van het onderliggend wegennet en het aanbrengen van de bovenste asfaltlagen op de rotondes en het fietspad. Het is in deze periode niet mogelijk om via de Ommelanderweg en de Onstwedderweg naar het Pekelder Hoofddiep te rijden. 

 

De omleidingsroutes worden duidelijk aangegeven met bebording. Vrachtverkeer met bestemming Bedrijventerrein Ommelanderwijk rijdt via de afslag Ommelanderwijk / Zuidwending. Via de Onstwedderweg (de parallelweg langs de N366 tussen Pekela en Alteveer) worden machines en materialen aan- en afgevoerd. Om deze reden blijft ook deze weg afgesloten. Fietsers tussen Nieuwe Pekela en Alteveer rijden via het fietspad Oud-Alteveer. Zie onderstaande afbeelding voor een overzicht van de afgesloten wegdelen en omleidingsmogelijkheden.

Bekijk hier de afbeelding op groot formaat.

← terug

N366 Veilig op twitter

N366_Veilig
?????? | Vanaf dinsdag 6 april wordt de Onstwedderweg tussen de rotonde Pekela-Zuid en de Nieuwe Zuideraanleg afgeslot… https://t.co/3rH3bCWRFA

8 days ago Retweeten Antwoorden

N366_Veilig
?????? | Op dinsdag 6 april starten de werkzaamheden aan de parallelweg van de N366 tussen Pekela en Alteveer. De maxi… https://t.co/KUIjf6HhBA

14 days ago Retweeten Antwoorden