Blijf op de hoogte van de voortgang!

 

Home Nieuws

Informatieborden, snelheidsmeters en controles: extra maatregelen sluipverkeer


15-07-2020

Tijdens de stremming tussen Nieuwe Pekela en Alteveer namen de provincie Groningen en gemeente Stadskanaal extra maatregelen om de verkeershinder in Stadskanaal Noord te verminderen. De verkeershinder ontstond doordat weggebruikers de omleidingsroute negeerden en kozen voor een sluiproute. Via informatieborden en snelheidsmeters werd opgeroepen om de omleidingsroute te nemen. Daarnaast controleerde de politie op diverse sluiproutes.
 

Vanaf 2 juni 2020 werd de provinciale weg N366 vanaf de afslag Oude Pekela / Nieuwe Pekela Noord (aansluiting N367) tot de afslag Alteveer in beide richtingen gestremd. Deze stremming duurde in totaal vijf weken. Verkeer tussen Stadskanaal en Veendam werd omgeleid via Gieten (N33 en N34).
 

Meest geschikte route
De aangegeven omleidingsroute was in dit geval niet de kortste route, maar wel de meest geschikte. Andere routes waren niet geschikt voor een grote hoeveelheid verkeer. Helaas kozen weggebruikers tijdens deze stremming toch voor de (sluip)route door Stadskanaal Noord. Dit zorgde voor overlast in het dorp: de weg is smal en er staan veel woningen langs de weg. Daarnaast hadden de schoolgaande kinderen in het dorp ook last van het extra verkeer.
 

Verschillende maatregelen
Om weggebruikers te ontmoedigen de sluiproute te nemen, werden verschillende maatregelen genomen. Zo werden er informatieborden en verkeersborden geplaatst met de tekst ‘Navigatie uit, volg de omleiding’. Daarnaast werden weggebruikers bewust gemaakt van hun snelheid, door langs de weg snelheidsmeters te plaatsen. Ook de politie controleerde extra op de sluiproute, onder andere op het naleven van het geldende inhaalverbod en er werd gecontroleerd op snelheid.

← terug

N366 Veilig op twitter

Sande® ??
@N366_Veilig Hoi, de rotondes bij binnenkomst Veendam liggen er een paar jaar. Wanneer komen hier rijbaanscheidinge… https://t.co/B2yQ9APa2s

6 days ago Retweeten Antwoorden

N366_Veilig
Vanaf ma 10 mei, 7.00 uur is de parallelweg langs de N366 tussen Pekela en Alteveer gestremd voor alle verkeer. De… https://t.co/YAHxH5hLHE

44 days ago Retweeten Antwoorden