Blijf op de hoogte van de voortgang!

 

Home Nieuws

Ongelijkvloerse kruising Pekela-Zuid is klaar


15-07-2020

De ongelijkvloerse kruising Pekela-Zuid is klaar. Eind 2019 gingen de wegwerkzaamheden van start. In de nieuwe situatie sluiten de op- en afritten door middel van twee rotondes aan op de onderliggende wegen (Onstwedderweg en Kruiselwerk).

 

Het is de laatste kruising op de N366 die ongelijkvloers is gemaakt. De aannemer werkte tegelijkertijd aan nieuwe geluidswallen en aan de sloten en riolering.

 

Nieuwe situatie
Aan zowel de noordkant als aan de zuidkant van de kruising is een nieuwe op- en afrit gekomen. De nieuwe afrit van de N366 naar Nieuwe Pekela is op de plek van de oude op- en afrit gekomen. Alle op- en afritten sluiten nu door middel van een rotonde aan op de onderliggende wegen: de Onstwedderweg en Kruiselwerk. De rotonde aan de zuidkant is in het verlengde van de rotonde aan de noordkant gekomen.

 

Hergebruik van grondstoffen
De aannemer heeft zoveel mogelijk grondstoffen hergebruikt. Zo is het zand uit de voormalige op-/afrit Pekela-Zuid gebruikt voor de bovengrond van de nieuwe op- en afrit aan de oostzijde van de N366. Daarnaast is  het vrijgekomen granulaat (hoogovenslakken) hergebruikt. Bijkomend voordeel: door dit materiaal aan te brengen in de funderingsconstructie van het nieuwe asfalt, waren er minder transportbewegingen nodig en is er minder verkeershinder geweest.

← terug

N366 Veilig op twitter

N366_Veilig
RT @provgroningen: De N366 is weer vrijgegeven voor het verkeer. @N366_Veilig @GemWesterwolde

7 days ago Retweeten Antwoorden

Provincie Groningen
De N366 is weer vrijgegeven voor het verkeer. @N366_Veilig @GemWesterwolde

7 days ago Retweeten Antwoorden