Blijf op de hoogte van de voortgang!

 

Home Nieuws

Nieuwe plek kunstwerk op de rotonde Pekela-Zuid


15-07-2020

Het kunstwerk bij de N366 ter hoogte van Nieuwe Pekela heeft een nieuwe plek gekregen! Door de aanleg van de nieuwe op- en afritten van de N366 is het kunstwerk nu te bewonderen op de rotonde van Pekela-Zuid.

 

Het kunstwerk werd ontworpen door de Groninger kunstenaar B. Lugthart en het werd oorspronkelijk geplaatst op 9 juli 1990. Tijdens de grootschalige aanpak van de N366 in 2020 kreeg het kunstwerk zijn huidige, nieuwe plek. Voorafgaand aan de herplaatsing kreeg het kunstwerk een flinke opfrisbeurt, zodat het nu weer in zijn oorspronkelijke kleuren te zien is.

 

Het in tweeën gedeelde blauwe vlak in het monumentale kunstwerk symboliseert het landschap en het dorp. Het is gespleten, omdat de nieuwe weg het landschap in tweeën splitst. Daarnaast is het blauwe vlak een abstracte afspiegeling van de plattegrond van Nieuwe Pekela. De kern van het kunstwerk wordt omcirkeld door twee boogvormige elementen, die de nieuw aangelegde weg symboliseren. Deze leidt om de dorpskern heen.

← terug

N366 Veilig op twitter

N366_Veilig
vast in de berm https://t.co/xdbVDkRsEJ N366 @N366_Veilig https://t.co/mtttvWfdDp

21 days ago Retweeten Antwoorden

N366_Veilig
Opgelet, het gaat regenen. Doordat het lang droog is geweest kan het daardoor glad worden op de weg. https://t.co/42D1hsubU7

26 days ago Retweeten Antwoorden