Blijf op de hoogte van de voortgang!

 

Home Nieuws

Overstekend wild


15-07-2020

Groningen kent volop natuur. En het is dan ook prachtig om verschillende wilde dieren te spotten. Helaas blijven deze dieren niet altijd in het bos of weiland en kunnen zij plotseling de weg oversteken. Ook op de N366 vinden er ongevallen met reeën plaats. Wat wordt er gedaan om dit te voorkomen?

 

Zoals veel wegen in Nederland, loopt ook de N366 door gebieden waar veel dieren voorkomen. Uit ongevallengegevens van Faunabeheer blijkt dan ook dat er op de N366 ongevallen met reeën plaatsvinden. Om het risico op wildongevallen te verkleinen, zijn er op verschillende plekken langs de weg bosschages weggehaald. Hierdoor is het aantal ongevallen gedaald. Toch zijn er nog steeds plekken waar reeën oversteken. 

 

Maatwerk

Daarom bekijkt de provincie Groningen samen met de Wildbeheereenheid en Staatsbosbeheer welke mogelijkheden er zijn om het risico op wildongevallen nog verder te verkleinen. Dit is niet voor elke situatie hetzelfde en niet alle maatregelen blijken op elke plek effect te hebben. Dit vraagt om maatwerk. Daarom wordt per situatie naar de best mogelijke oplossing gezocht.

← terug

N366 Veilig op twitter

N366_Veilig
vast in de berm https://t.co/xdbVDkRsEJ N366 @N366_Veilig https://t.co/mtttvWfdDp

26 days ago Retweeten Antwoorden

N366_Veilig
Opgelet, het gaat regenen. Doordat het lang droog is geweest kan het daardoor glad worden op de weg. https://t.co/42D1hsubU7

31 days ago Retweeten Antwoorden