Blijf op de hoogte van de voortgang!

 

Home Nieuws

Duizenden bloembollen geplant in Ommelanderwijk


16-11-2020

Op zaterdag 14 november gingen er in het dorp Ommelanderwijk maar liefst 15.000 bloembollen de grond in. De bloembollen werden door de provincie Groningen aangeboden aan de Dorpscoörporatie Ommelanderwijk. Met deze actie compenseert de provincie Ommelanderwijk voor de overlast rondom de werkzaamheden aan de nabijgelegen provinciale weg N366. 

 

Dorpscoörporatie Ommelanderwijk greep de actie aan om bewoners in deze bijzondere tijd met elkaar te verbinden. De bloembollen werden op verschillende plekken in het dorp geplant. Door de nieuw afgekondigde coronamaatregelen werd per locatie steeds met twee mensen tegelijk gewerkt. Via Facebook werd een oproep gedaan om vrijwilligers te werven. Ook werd er via dit platform een tuinfrees beschikbaar gesteld om het poten van de bloembollen iets makkelijker te maken.

 

Groencompensatie
Tijdens de werkzaamheden aan de N366 tussen Veendam en Nieuwe Pekela reed veel sluipverkeer door onder andere Ommelanderwijk. Als compensatie voor de hinder, en voor de leefbaarheid in het dorp, werd voorafgaand aan het project een zogenaamde groencompensatie afgesproken. Door ruim 200 m2 bloembollen beschikbaar te stellen draagt de provincie Groningen nu bij aan het vergroten van de biodiversiteit in Ommelanderwijk. Er is speciaal gekozen voor bloemen die natuurlijke vijanden aantrekken van bijvoorbeeld de eikenprocessierups en de buxusmot.

← terug

N366 Veilig op twitter

Hendrik Buseman
@N366_Veilig @vbdrenthe @ProvDrenthe Als u geen viaduct kunt regelen dan is een tunnel ook goed hoor ????. Er staat al… https://t.co/j9e5pnn7Gn

4 days ago Retweeten Antwoorden

N366_Veilig
@112kanaalstreek @vbdrenthe @ProvDrenthe De vragenlijst gaat over verkeersgedrag op deze wegen. Zeker nuttig om in… https://t.co/B4mkxTi3fT

4 days ago Retweeten Antwoorden