Blijf op de hoogte van de voortgang!

 

Home Nieuws

Start werkzaamheden parallelweg Pekela – Alteveer


02-04-2021

Op dinsdag 6 april start de provincie Groningen met de werkzaamheden aan de parallelweg van de N366 tussen Pekela en Alteveer. De weg wordt opnieuw aangelegd, omdat hij nu nog te dicht op de N366 ligt. De maximum snelheid op de N366 wordt vanwege de werkzaamheden verlaagd naar 70 kilometer per uur. De verwachting is dat de werkzaamheden in de zomer klaar zijn. 

 

De verlaging van de maximum snelheid is nodig om de werkzaamheden aan de parallelweg veilig uit te kunnen voeren. 

 

Omleidingsroutes
Vanaf 6 april wordt de parallelweg tussen de rotonde Pekela-Zuid en de Nieuwe Zuideraanleg afgesloten voor al het verkeer. De Nieuwe Zuideraanleg is wel bereikbaar vanuit Alteveer. De omleidingsroutes worden aangegeven met borden langs de weg. Deze omleiding duurt tot 24 mei. Vanaf dat moment wordt de gehele parallelweg afgesloten en worden er nieuwe omleidingsroutes ingesteld. 

 

Afronding van de werkzaamheden
Er wordt hard gewerkt om de werkzaamheden af te ronden voor 25 juli, dan start de bouwvak in de regio Noord. De werkzaamheden kunnen uitlopen tot 28 augustus. De provincie gaat in het najaar van 2021 langs het hele wegvak nog nieuwe bomen planten.

← terug

N366 Veilig op twitter

N366_Veilig
?????? | Vanaf dinsdag 6 april wordt de Onstwedderweg tussen de rotonde Pekela-Zuid en de Nieuwe Zuideraanleg afgeslot… https://t.co/3rH3bCWRFA

8 days ago Retweeten Antwoorden

N366_Veilig
?????? | Op dinsdag 6 april starten de werkzaamheden aan de parallelweg van de N366 tussen Pekela en Alteveer. De maxi… https://t.co/KUIjf6HhBA

14 days ago Retweeten Antwoorden