Blijf op de hoogte van de voortgang!

 

Home Nieuwsarchief

Cannabis in het verkeer? Speel op zeker!


26-11-2017

Wist u dat cannabis tot wel veertien uur na gebruik nog in een lichaam kan zitten? Dat kan gevaarlijk zijn. Bijvoorbeeld als iemand na gebruik nog achter het stuur stapt.  Om die reden komen coffeeshops in heel Nederland in actie. Ze zijn op 15 november 2017 de campagne ‘Cannabis in het verkeer? Speel op zeker!’ gestart. De campagne wijst mensen onder andere met posters op de gevaren en gevolgen van cannabis gebruik in het verkeer.

 

Wie wel onder invloed aan het verkeer deelneemt, kan een fikse boete krijgen of zelfs zijn rijbewijs kwijtraken. Speel daarom op zeker en stap nuchter achter het stuur. Bijrijders doen er goed aan om niet bij chauffeurs in de auto te stappen die niet nuchter zijn.

 

Speekseltest

De aanleiding voor de campagne is een nieuwe speekseltest die de politie sinds 1 juli 2017 gebruikt om drugsovertreders aan te pakken. Die test was al eerder in het nieuws, omdat het mensen die medicijnen hebben gebruikt ook positief zou testen. Toch hoeven medicijngebruikers daar niet bang voor te zijn. De politie let namelijk ook op lichamelijke kenmerken van drugsgebruik, zoals wijd opengesperde ogen, veelvuldige krabben of trillen van het lichaam. Als de politie het vermoeden heeft dat iemand drugs heeft gebruikt, dan wordt een vervolgonderzoek ingesteld. Als uit het vervolgonderzoek blijkt dat er sporen van drugs in het bloed zitten, dan wordt het onderzoek gebruikt als bewijsmiddel.

 

Kijk voor meer informatie over de campagne op www.cannabisenverkeerverkeer.nl. Meer informatie over de wettelijk regels omtrent drugs in het verkeer staan op de website van de rijksoverheid.

← terug

N366 Veilig op twitter

N366_Veilig
Afgelopen woensdag was er een politiecontrole op de #N366. Boetes voor onder meer vasthouden telefoon, geen geldig… https://t.co/ZEvW87h29W

1 days ago Retweeten Antwoorden

N366_Veilig
Vanavond en vannacht (20.00-06.00 uur) is de #N366 tussen #NieuwePekela en #Veendam afgesloten. Volg de omleidings… https://t.co/2v4R2JsEKA

1 days ago Retweeten Antwoorden