Blijf op de hoogte van de voortgang!

 

Home Nieuwsarchief

Bomenplant tussen Alteveer en Stadskanaal gestart


13-03-2019

Langs de N366 tussen Alteveer en Stadskanaal worden de komende tijd nieuwe bomen en struiken geplant. De voorbereidende werkzaamheden zijn maandag 18 maart gestart. De daadwerkelijke bomenplant begint maandag 25 maart en duurt tot eind april. Gedurende die periode kan het verkeer gewoon van de weg gebruik blijven maken. Wel geldt er van 9.00-15.00 uur een beperkte snelheidslimiet van 70 km/uur en moeten weggebruikers rekening houden met in- en uitvoegend werkverkeer.

 

Afgelopen november is de N366 tussen Alteveer en Stadskanaal breder gemaakt. Daarom zijn de bomen langs dat weggedeelte weggehaald. Om het  oorspronkelijke karakter van het gebied te benadrukken, worden er weer nieuwe bomen en struiken langs de weg geplant. De nieuwe bomen komen verder van de weg af te staan, wat de verkeersveiligheid verbetert.

 

Verschillende soorten

In totaal komen er zo’n vijfhonderd nieuwe bomen van acht verschillende soorten. Door verschillende soorten te planten, zijn de bomen minder kwetsbaar voor ziektes en kunnen verschillende soorten insecten er van profiteren. Ook worden er zo’n 700 struiken geplant. Een deel van die struiken blijft in de winter groen.

← terug

N366 Veilig op twitter

Abbink Verkeerstechniek B.V.
Vandaag zijn bezig geweest met het plaatsen van diverse #obstakels op de #Zuidwending t.b.v. het project… https://t.co/9UiSfHDmYe

5 days ago Retweeten Antwoorden

PerGunnarBerends
@N366_Veilig Heb het altijd al vreemd gevonden dat er 60 gereden mag worden op Zuidwending, allemaal huizen en over… https://t.co/nzItZjSRZt

8 days ago Retweeten Antwoorden