Blijf op de hoogte van de voortgang!

 

Home Nieuwsarchief

Op de N366 rijd je MONO en de politie controleert


15-05-2019

Op de N366 vragen provincie en politie extra aandacht voor afleiding in het verkeer. Er zijn nieuwe mottoborden langs de weg geplaatst, die weggebruikers oproepen zich niet te laten afleiden als ze rijden. De politie controleert er de komende periode opvallend én onopvallend.

 

Door de infrastructurele aanpassingen is het aantal ongevallen op de N366 de afgelopen jaren flink afgenomen. Toch gebeuren er nog geregeld eenzijdige ongevallen op de weg. De ervaring leert dat bestuurders bij dit type ongevallen vaak afgeleid waren. Daarom vragen provincie en politie de komende periode extra aandacht voor afleiding achter het stuur op de N366.

 

MONO, ongestoord onderweg

Afleiding in het verkeer is levensgevaarlijk. Vooral als mensen hun smartphone gebruiken tijdens het rijden. Even een berichtje lezen of schrijven zorgt ervoor dat bestuurders minstens 25 keer meer kans hebben op een ongeval. Maar ook het instellen van de navigatie, even iets eten, of rumoerige kinderen op de achterbank kunnen de bestuurder afleiden. Om weggebruikers te stimuleren zich niet te laten afleiden, lanceerde het Rijk vorig jaar de campagne ‘MONO – ongestoord onderweg’. Ook op de nieuwe mottoborden langs de N366 draagt de provincie die MONO-campagne uit.

← terug

N366 Veilig op twitter

Provincie Groningen
??Nieuwe hectometerpaaltjes van Alteveer tot de Duitse grens en bomenplant tussen Veendam en Nieuwe Pekela. Er word… https://t.co/OTtPOymdhW

7 days ago Retweeten Antwoorden

N366_Veilig
RT @dvhn_nl: Daimy Sprenger kwam twaalf jaar geleden om het leven toen ze op haar fiets werd aangereden door een auto. Met een telefoon in…

9 days ago Retweeten Antwoorden