Blijf op de hoogte van de voortgang!

 

Home Nieuwsarchief

Maatregelen verbetering verkeersveiligheid N366 Veendam – Nieuwe Pekela


02-09-2019

De provinciale weg N366 wordt tussen Veendam en Nieuwe Pekela verbreed en verdubbeld. In verband met de werkzaamheden zijn op dit traject op dit moment verschillende op- en afritten afgesloten voor verkeer. Het blijkt dat weggebruikers de situatie niet als veilig ervaren. Daarom heeft de provincie Groningen in overleg met de aannemer nu maatregelen genomen om de veiligheid op het traject Veendam – Nieuwe Pekela te verbeteren.


Wat is er inmiddels veranderd
Nadat deze zomer ter hoogte van de aansluiting Pekela-Zuid meerdere ongevallen plaatsvonden, is de oprit Pekela-Zuid afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid vanuit Pekela via de secundaire weg richting Alteveer. Hiervoor werd de parallelweg Pekela – Alteveer tijdelijk een eenrichtingsweg in de richting van Alteveer. 


In de praktijk bleek dat weggebruikers vanaf de secundaire weg via de berm de N366 opreden. Om dit te voorkomen zijn dranghekken geplaatst langs het hele traject. Daarnaast is de secundaire weg nu verboden voor fietsers. Zij worden omgeleid via het fietspad Oud-Alteveer. 


Wat gaat er nog veranderen
Om de verkeersveiligheid tussen de Total benzinepomp en de op- en afrit Pekela-Zuid te verbeteren, komt er tijdelijk extra verlichting tot 300 meter voor de afslag Pekela-Zuid. Naast deze maatregel wordt hier de toegestane snelheid verder terug gebracht van 70 km/h naar 50 km/h. 

 

In de praktijk bleken automobilisten links af te slaan over de doorgetrokken streep bij de op- en afritten Pekela. Om dit te voorkomen, worden er borden 'verboden linksaf te slaan' geplaatst langs de weg.


De nieuwe situatie wordt met regelmaat gemonitord en de politie zal extra controleren. 

 

← terug

N366 Veilig op twitter

N366_Veilig
RT @provgroningen: De N366 is weer vrijgegeven voor het verkeer. @N366_Veilig @GemWesterwolde

7 days ago Retweeten Antwoorden

Provincie Groningen
De N366 is weer vrijgegeven voor het verkeer. @N366_Veilig @GemWesterwolde

7 days ago Retweeten Antwoorden